Novosti Sport Događanja

Lucian Bura s optimizmom gleda prema završnici sezone: Nadam se kako ćemo se boriti za treću poziciju

25.02.2022. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice sjajno su otvorili Ligu za prvaka. Možda nisu uspjeli iznenaditi favorizirani Nexe, ali su pošteno namučili hrvatskog viceprvaka, koji je ove sezone slavio velike pobjede u EHF Europskoj ligi i regionalnom natjecanju.

"Čestitao bih svojim dečkima kako su odigrali. Kod Nexea se pokazao malo umor, mi se malo mučimo s ozljedama, fali nas, imamo skraćenu rotaciju..."

"Probali smo odigrati smireno, probali smo ih što više namučiti, probali smo pružiti dobar otpor i nadam se da su svi zadovoljni, jer je bila to jako dobra utakmica," naglasio je Lucian Bura nakon okršaja s Našičanima.

Bura je u mrežu Gromova pospremio deset lopti i bio je gotovo nezaustavljiv...

"Ovo je sigurno jedan veliki poticaj. Zabio sam Nexeu deset golova i ovo mi je jedna od najdražih utakmica koje sam odigrao!"

Goričani s velikim optimizmom ulaze u završnicu sezone...

"Odličan je ovo rezultat i za Goricu. Nismo se nadali, htjeli smo se pokazati u što boljem svjetlu. Oduševljeni smo kako smo izgledali i spremamo se sada za nastavak lige," naglasio je Bura, koji priželjkuje borbu za visoke pozicije.

"Idemo prvo kod Zagreba, a onda igramo s Porečom, Varaždinom i Sesvetama. Nadamo se kako ćemo u tim susretima izvući šest bodova i da ćemo se boriti za treću poziciju u prvenstvu," zaključio je prvi topnik Gorice, koji je i dalje vodeći strijelac hrvatskog prvenstva s ukupno 126 postignutih golova u 15 odigranih utakmica.

U drugom kolu Lige za prvaka na rasporedu je najteže gostovanje, kod prvaka PPD Zagreba, u subotu od 17.30 sati u Kutiji šibica. No, Plinari su u srijedu izgubili težak okršaj u Ligi prvaka kod skopskog Vardara i sigurno neće biti u optimalnom stanju. Možda je to prilika za senzaciju.

Podijeli