Novosti Sport Događanja

Lovro Krmpotić razočaran odnosima u HR boksu

23.06.2017. / Sportska redakcija

Prije nešto više od mjesec i pol dana pisalo smo i goričkom boksaču Lovri Krmpotiću koji je na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske osvojio drugo mjesto. Nažalost, ovoga puta nije riječ o novim uspjesima nego o stanju i odnosima u Hrvatskom boksačkom savezu čime je ovaj 24-godišnji Goričanin krajnje razočaran.

Naime, u Harkivu je u tijeku Europsko boksačko prvenstvo na kojem se nastupu potajno nadao i Lovro. No, to je ostala samo želja i san, jer među petoricom putnika; Stipan Prtenjača, Marko Zeljko, Mate Rudan, Damir Plantić (osigurao najmanje brončano odličje, op.a) i Alen Babić nije se pronašlo mjesto i za Krmpotića koji je mišljenja kako je prema njemu nanesena nepravda. Naime, u kategoriji do 75 kilograma u kojoj je na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske osvojio srebrno odličje kao kandidat nije putovao prvak Luka Plantić, već Mate Rudan.

-Sada se još više trudim i dokazujem, no nažalost situacija mi ne ide na ruku. Velika je to nepravda za sve nas boksače koji smo osvajali odličja na ovom prvenstvu jer nismo bili pozvani niti na kontrolne sparinge za reprezentaciju. Ja sam u tome preskočen, a na prvenstvo je otputovao dečko koji je na prvenstvu bio drugi u kategoriji do 69 kilograma- započeo je priču razočarani Lovro kojem nije jasno po kojem su kriteriju odabrani pojedini boksači.

-Postoji li neki formular ili je taj odabir napravljen po svojoj volji od strane Leonarda Pijetraja, jer ne treba zaboraviti kako su zanemarena i braća Filipi, Bepo (bio na kontrolnom sparingu kao prvak, op.a) i Toni. Ja smatram kako smo mi zaslužili otići na to prvenstvo- nastavio je Krmpotić koji je mišljenja kako svatko želi gurnuti svog boksača na najveću smotru.

Odlučili javno progovoriti

Kako se i u budućnosti ne bi ponavljale slične priče te da i buduće generacije ne dožive istu sudbinu, povrijeđeni i ogorčeni borci odlučili su javno progovoriti.

-Treba jasno i glasno reći da svi vide i čuju koje se to nepravde događaju. Mi jedimo želimo čisti boks i sport- kaže nam Lovro.

Bez obzira na to što mu je ovoga puta nanesena nepravda Lovro ne misli stati, kaže kako će trenirati još više i jače kako bi postigao sve ono što si je zacrtao.

-Vrijeme se sada više vratiti ne može, no siguran sam u jednu stvar da ću trenirati još više i jače. Sljedeće godine na Prvenstvu Hrvatske vjerujte mi svaki boksač koji stane pred mene neće proći nekažnjeno. Uzet ću to prvenstvo, a nakon toga vjerujte mi nikome neću dozvoliti da ocjenjuje moje radove. Neću više dozvoliti ovakvu nepravdu- za kraj će Lovro Krmpotić koji je u svijetu borilačkih sportova već više od desetak godina.

Podijeli