Novosti Sport Događanja

Lovrić u Gradskom vrtu čeka Goricu, Toplak vratio ekipi osmijeh na lice

13.03.2022. / Damir Žbulj

Nogometaše Gorice u nedjelju od 17.05 sati u osječkom Gradskom vrtu čeka novi veliki izazov. Pod vodstvom Samira Toplaka, u prošlom kolu protiv Hrvatskog dragovoljca, prekinuli su niz od sedam uzastopnih poraza i sada je stigao pravi trenutak za jedan pravi, veliki rezultat...

"Vrijeme nam je u ovom trenutku bilo najbitnije, jer imamo puno toga za raditi i ispravljati. Svakim danom ćemo biti sve bolji, sve kompaktniji i dečki će bolje prihvatiti neke moje ideje. Već i u Osijeku očekujem pomak na tom planu."

"Čeka nas težak protivnik, koji ima odličnog trenera i koji je s pravom pretendent na naslov prvaka. Ispadanje u Kupu nam ne ide u prilog, jer će se mobilizirati. Mislim kako će i oni ipak biti pod nekim pritiskom i moramo to iskoristiti," najavio je trener Toplak.

Osijek je u srijedu u Rijeci, nakon produžetaka, poražen u polufinalu Kupa i to će sigurno imati utjecaja na momčad Nenada Bjelice.

"Imaju širok kadar, imaju dovoljno igrača koji će dobiti minutažu protiv nas. Bitno je kako ćemo mi izgledati, bitno je da mi pokažemo kako želimo igrati, kako se nismo došli braniti. Lokomotiva je pokazala kako se protiv Osijeka treba braniti i kako se treba otvarati, da ih dovedemo u probleme. Moramo biti koncentrirati, pogotovo na ubacivanjima, ponekad i preskaču igru i imamo puno toga za napraviti. U napadu se moramo opustiti, moramo brzo odigravati, moramo biti opasni..."

Gorica je u Gradskom vrtu samo jednom slavila...

"Ne zamaram se onim što je bilo. Mogu utjecati samo na ovu iduću utakmicu."

"Malo je prerano za reći kako ćemo sada vidjeti neku 'novu' Goricu. Ali, Gorica ima dobre temelje i samo su detalji u pitanju. Ne treba previše 'čačkati' po momčadi," naglasio je strateg turopoljskog prvoligaša.   

Odlična je vijest kako su se Pršir i Krizmanić oporavili od ozljeda, vratio se i Steenvoorden...

"Sve to je zalog za optimizam. Tek upoznajem igrače u pravom smislu riječi, ne samo kako igraju, nego i kako reagiraju pod pritiskom. Za sve još treba vremena, ali ekipa je dobila malo osmijeh na licu i to mi je u ovom trenutku bilo najbitnije. Neka uživaju u igri, ali i neka preuzmu odgovornost na terenu i da budemo prava ekipa."

Toplak u Osijeku neće imati na raspolaganju Joeyja Suka te Anthonyja Kalika, koji odrađuje suspenziju zbog kartona.  

"Gorica je bila ekipa koja je jako teško gubila utakmice i želim ponovno takvu Goricu i da u svakom susretu budemo konkurentni!"

Nenad Bjelica očekuje da njegovi izbrišu gorak okus poslije Rujevice i da se vrate na pobjedničke staze. Važan adut bit će mu i Kristijan Lovrić, koji je u dresu Gorice u Gradskom vrtu zabio čak pet golova.

"Kada dođe novi trener donese novu energiju. Vidio se pomak u igri, poznajući kolegu Toplaka siguran sam da razmišlja možda o promjeni formacije, moramo biti spremni na sve što nam za ovu utakmicu mogu pripremiti. Najvažnije mi je da moja momčad bude na vrhunskoj razini i da na terenu pruži ono što se od nje i očekuje."

U subotu su Hajduk i Dinamo, u velikom derbiju na Poljudu, odigrali bez pobjednika i postignutih golova, dok u nedjelju još Rijeka gostuje kod Hrvatskog dragovoljca.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli