Novosti Sport Događanja

Lomnica će u proljeće tražiti dodatni iskorak

07.12.2018. / Sportska redakcija

Puno događanja zbilo se u Lomnici tijekom jesenske polusezone. Zapravo, sve je krenulo još proljetos, kada je u smiraj sezone odstupio Igor Mostarlić, na čije je mjesto na užarenoj klupi sjeo afirmirani domaći stručnjak, Mladen Arbanas, koji je uspio očuvati status Jedinstvenog županijskog ligaša. Ljeto je donijelo veće igračke promjene, jer odluka je pala na mlade domaće igrače uz pokojeg iskusnijeg igrača, a sredinom jeseni došlo je i do remonta Uprave, gdje je na mjestu predsjednika Bernarda Mostarlića zamijenio Damir Stanilović, koji je oko sebe okupio mlađu ekipu koja bi trebala donijeti daljnji klupski iskorak.

-Što da vam kažem nego da su se dečki odmah primili posla. Perspektiva je tu. U ova dva mjeseca maksimalno su se potrudili po svim pitanjima. Posla je još uvijek dosta, dečki imaju volju i vjerujem da će uspjeti, jer želja svih nas je da Lomnica bude stabilna sredina- na početku razgovora će trener Lomnice Mladen Arbanas.

U proljeće s dvanaeste pozicije

U jesenas 15 odigranih utakmica Lomnica je ostvarila četiri pobjede, dva remija i devet poraza, što joj je u konačnici donijelo dvanaestu poziciju s 14 bodova.

-Nisam baš pretjerano zadovoljan, jer nismo uspjeli afirmirati te mlade igrače što sam mislio da ćemo uspjeti. No, bilo je puno događanja u klubu što se u nekoj mjeri na to i odrazilo- kaže nam Arbanas, koji je momčad sastavio većinom od domaćih mladih igrača.

-Bazirali smo se na te mlade dečke koji su bili prezeleni za neke utakmice. Nažalost, ovi stariji igrači nisu baš participirali kako smo očekivali. Raduje me to što smo svaku utakmicu u sastavu imali pet do šest mlađih igrača. Vidjelo se kako nam je nedostajalo iskustva, jer u pojedinim utakmicama previše smo oscilirali- nastavio je Arbanas.

Atmosfera se stvara kroz rezultat

Iako je izostao nešto bolji rezultat, atmosfera u klubu je dobra, no trener ističe kako se prava atmosfera stvara kroz rezultat.

-Temelji za to su tu. Za nastavak prvenstva vjerujem kako ćemo uspjeti dovesti dva do tri iskusnija igrača koja mogu preuzeti odgovornost u utakmici, a i dalje ćemo razvijati ove naše mlade igrače.Rezultatski je želja iskorak prema sredini ljestvice, kako bi imali mirnu plovidbu ligom, da ne moramo strepiti do posljednjeg sučevog zvižduka- zaključio je trener Lomnice, Mladen Arbanas.

Osim toga, nova uprava posvetit će se i radu s mlađim kategorijama, gdje je jedan od ciljeva omasovljenje klupskih kategorija, koje su minulih sezona imale zapaženih rezultata.

Podijeli