Novosti Sport Događanja

Kup Hrvatske nosit će ime Snježane Ušić!

25.05.2018. / Damir Žbulj

Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza donio je odluku kojom će od iduće sezone Kup Hrvatske za odbojkašice nositi ime nažalost prerano preminule Snježane Ušić, rođene Azenić, legendarne hrvatske odbojkašice te pokretačice, igračice i trenerice velikogoričke Azene.

Snježana je preminula 27. travnja, nakon duge i teške bolesti, u dobi od 56 godina.

Rođena u Požegi, igračku karijeru započela je u OK Željezničar iz Osijeka. Preko Vukovara je stigla do zagrebačke Mladosti za koju je uspješno nastupala 11 godina i ostavila dubok trag. Bila je i dugogodišnja reprezentativka bivše države s kojom je osvajala odličja na velikim natjecanjima.

Uspomena na njenu bogatu odbojkašku ostavštinu prenosit će se tako iz godine u godinu i preko prestižnog trofeja Kupa Hrvatske! 

Snježana je dio velike sportske obitelji. Suprug Sven košarkaška je ikona je Cibone, kćerke Senna, Simona, Marija i Ana su također odbojkašice, sin David košarkaš...

 

 

Galerija slika

Kup Hrvatske nosit će ime Snježane Ušić! Kup Hrvatske nosit će ime Snježane Ušić! Kup Hrvatske nosit će ime Snježane Ušić! Kup Hrvatske nosit će ime Snježane Ušić! Kup Hrvatske nosit će ime Snježane Ušić! Kup Hrvatske nosit će ime Snježane Ušić! Kup Hrvatske nosit će ime Snježane Ušić! Kup Hrvatske nosit će ime Snježane Ušić! Kup Hrvatske nosit će ime Snježane Ušić!

Podijeli