Novosti Sport Događanja

Kraj sezone Turopoljske lige trčanja, MK Velika Gorica zadovoljan nastupom u Ljubljani, Jasna Mikulić istrčala prvi maraton

26.10.2022. / Damir Žbulj

Uspješno je zaključeno još jedno izdanje Turopoljske lige trčanja, amaterskog trkačkog natjecanja, koje se održava na pisti ZTC-a.

Turopoljska liga trčanja održala se u dva dijela po deset kola, u proljeće i jesen, a nastupilo je ukupno 71 trkačica i trkača.

Na dionici od 7,6 kilometara, odnosno dva kruga po pisti, zlato je osvojio Josip Martinović, srebrni je bio Bojan Šebrek, a brončani Hrvoje Mikulić. Kod djevojaka je slavila Jasna Mikulić, ispred Jasminke Zvonar.

Kraću dionicu od 3,8 kilometara najbolje je ove sezone trčala Anita Sever, ispred Martine Matezović Biškup i Lee Sever. U muškoj konkurenciji ukupnu pobjedu zaslužio je Mario Marijanović, dok su iza njega u poretku završili Želimir Delač i Franjo Lončar.

Kod djevojčica zlatna je bila Tonka Prpa, a srebro i broncu osvojile su Roza Biškup i Maja Kovač.

Posebno treba istaknuti Rozu Biškup, Franju Lončara, Esada Tašakovića i Josipa Martinovića, koji su nastupili u svim utrkama.

"Nakon trčanja održano je i proglašenje pobjednika po kategorijama i naravno, prigodni domjenak u prostorijama NK Kurilovec. Svakako bismo se htjeli zahvaliti Josipu Martinoviću, Danijeli Parabić i Danijelu Trgovcu, bez čijeg truda i vremena se liga sigurno ne bi niti održala. Naravno, hvala i svim natjecateljima koji su svojim trčanjem omogućili da liga i dalje ide," javio je tajnik MK Velika Gorica Bruno Škrinjarić.

Iduće izdanje Turopoljske lige trčanja kreće krajem ožujka 2023. godine.

MK Velika Gorica na Ljubljana maratonu nastupio je sa svojim 'jakim snagama', a u ekipi su bili Josip Martinović, Danijel Trgovac, Hrvoje i Jasna Mikulić te Berislav Devčić.

"Josip i Hrvoje su držali konstantan tempo, a i dobro su tempirali formu jer je Martinović s vremenom 3:23:01 svoj osobni rekord na 42,2 kilometra poboljšao za sedam minuta, dok je Mikolić popravio svoj maratonski rekord za čak 18 minuta te sada iznosi 3:24:50. Nedugo nakon njih kroz cilj prolazi i Danijel s vremenom 3:43:05," dodao je Škrinjarić pa posebno istaknuo:

"Jasni Mikulić ovo je bio prvi maraton, a nakon 4:26:51 i poznavajući Jasnu, sasvim smo sigurni kako će ovaj rezultat iduće godine biti nadmašen. No, posebne pohvale idu našem Berislavu, koji je završio svih 26. izdanja ljubljanskog maratona. Bravo, Bero, ovo je stvarno veliki podvig!"

"Organizacija je stvarno bila na europskoj razini. Svaka zona je imala svoj start, tako da nije bilo prevelike gužve, iako je broj natjecatelja veći nego na bilo kojoj od naših utrka. Podrške nije nedostajalo, navijači su na svakom uglu. Što se tiče okrijepe, kapa dolje! Voda na svakih 2,5 kilometra, a na svakih pet kilometara, uz vodu, voće i energetske napitke, bilo je i gelova," prenio je svoje dojmove Martinović.

Galerija slika

Kraj sezone Turopoljske lige trčanja, MK Velika Gorica zadovoljan nastupom u Ljubljani, Jasna Mikulić istrčala prvi maraton Kraj sezone Turopoljske lige trčanja, MK Velika Gorica zadovoljan nastupom u Ljubljani, Jasna Mikulić istrčala prvi maraton Kraj sezone Turopoljske lige trčanja, MK Velika Gorica zadovoljan nastupom u Ljubljani, Jasna Mikulić istrčala prvi maraton

Podijeli