Novosti Sport Događanja

Kraj povijesne sezone velikogoričkih rukometaša

01.06.2018. / Damir Žbulj

U svom posljednjem ovosezonskom nastupu rukometaši Gorice nisu na gostovanju kod Metalca upisali pobjedu, no, neće to umanjiti rezultatske domete do kojih su stigli u proteklih godinu dana!

U Velikoj Gorici se prošlog rujna po prvi put igrala Europa, točnije, prvi put u povijesti jedan je naš muški kolektiv zaigrao u nekom od europskih natjecanja!

Nakon remija pred punim gledalištem velikogoričkih ljubitelja rukometa, estonska Põlva Serviti na kraju je na svom terenu ipak slavila prolaz...

Goričane je u idućoj rundi 'osvetio' našički Nexe, koji je na putu do svog povijesnog četvrtfinala EHF Kupa eliminirao naše 'krvnike'.

U domaćem prvenstvu nije se ponovila Liga za prvaka, ali to u ovom sastavu nije niti bilo za očekivati. U Ligi za ostanak Gorica je suvereno i bez trzavica sačuvala svoj premijerligaški status, ispunila svoj primarni cilj pa igrači, stručni stožer i Uprava kluba mogu mirno razmišljati i slagati planove za narednu sezonu.

Jedini 'podbačaj' može se uzeti ispadanje na domaćem terenu u osmini finala Hrvatskog rukometnog kupa od Sesveta, ekipe protiv koje su Goričani ove sezone pokazali kako znaju i mogu igrati te je prava šteta što se nije napravio i taj dodatni iskorak. Sesvećani su u četvrtfinalu igrali protiv Nexea i za Veliku Goricu bi dolazak hrvatskih viceprvaka sigurno bio još jedan veliki sportski spektakl.

Treba posebno istaknuti i kako se od rukometa se na kraju ove sezone umirovio Andro Vladušić, iskusni pivot, koji je proteklih godina puno dao velikogoričkom rukometu.

HRK Gorica će marljivo nastaviti sa svojim radom, u svom pogonu ima ukupno šest selekcija sa stotinjak djece koja treniraju i u kategorijama 'minića', dječaka, mlađih kadeta, kadeta, kao i drugu momčad, kroz koju se mladi igrači pripremaju za izazove seniorskog rukometa.

Metalac je u Sutinskim vrelima u posljednjem kolu slavio s 34:29, no, to je za zagrebačku momčad bila pirova pobjeda, jer se i ranije znalo kako iduće sezone više neće biti dio najvišeg ranga hrvatskog klupskog rukometa.

Gorica je na kraju na ljestvici Lige za ostanak završila na trećoj poziciji, iza Umaga i Zameta, što se itekako može smatrati uspješnim završetkom ove duge, naporne, ali i uzbudljive rukometne sezone.

(Foto: HRK Gorica)

 

Podijeli