Novosti Sport Događanja

Košarkaški spektakl sa Zadrom: Turki se predstavlja navijačima, Bikove će podržati i gorički vatrogasci

10.04.2022. / Damir Žbulj

Reklo bi se - od Zadra do Zadra. Košarkaši Gorice posljednju utakmicu prije korone, u još 'normalnim' uvjetima, odigrali su upravo protiv Zadra, a tada su slavili sa 74:73 u fantastičnoj atmosferi u Gradskoj sportskoj dvorani.

Ne možemo još reći da je korona iza nas, ali od subote su ukinute gotovo sve epidemiološke mjere i u Veliku Goricu na košarkašku feštu, ove nedjelje od 17 sati, stiže opet Zadar, aktualni prvak Hrvatske, koji u svojim redovima ima nekoliko naših reprezentativaca i koji je odlično pokriven na svim pozicijama.

Međutim, Bikovi su i ove sezone na svom parketu već dobili Zadrane, što znači da imaju rješenje za njihovu igru.

"Nadam se da ćemo ih opet dobiti kao i prethodni put. Znam da će biti teško jer Zadar je prvak Hrvatske, ali i mi smo napokon kompletni. Vratio se Baković, vratio se Kalajžić, a danas nam se na treninzima priključio i Sokol. Trenirali smo maksimalno i nadam se dobroj utakmici," najavio je trener Gorice Mladen Miki Starčević.



-->>> Mladen Miki Starčević prenosi svoje bogato iskustvo i znanje košarkašima Gorice: Podrška s tribina značajno bi nam pomogla!


Ivan Batur produkt je zadarske škole košarke, a sada već drugu sezonu brani boje Gorice: "Mišljenja sam da su oni trenutno u najboljoj formi od svih ekipa u Ligi za prvaka. Što se nas tiče napokon smo svi zdravi i ne sumnjam da ćemo biti potpuno spremni. Očekujem zanimljivu i neizvjesnu utakmicu, a našu glavnu prednost vidim u tome što igramo na domaćem terenu, vjerujem pred ispunjenim tribinama i uz glasnu podršku navijača!”

Svi se nadamo sjajnoj atmosferi, jer gorički košarkaši zaslužuju podršku, baš kao što podršku zaslužuje i KK Gorica, na svim razinama. U Velikoj Gorici trenutno imamo priliku gledati najbolju hrvatsku košarku, razvija se i omladinski pogon i klub, koji u našem gradu djeluje više od pola stoljeća, napreduje iz dana u dan!



-->>> Zadranin Duško Radović Ježo - vizionar velikogoričke košarke: Pozivam sve da nam se priključe u daljnjem radu i razvoju košarke u našem gradu

 


Za pravi spektakl u Gradskoj sportskoj dvorani pobrinut će se i Megablast, koji će zabavljati publiku prije utakmice i za vrijeme pauza.

Po prvi puta će se navijačima predstaviti Turki, klupska maskota, koju su izabrali igrači svih mladih goričkih selekcija. Bikove će podržati i velikogorički vatrogasci, koji su zaslužni što je košarka prije 50-ak godina uopće i stigla u naš grad, upravo iz Zadra.



-->>> Vatrogasci i košarka vole se javno: Snažna veza Zadra i Gorice traje i danas!

 


Gledateljima više nisu potrebne COVID potvrde, nema više niti obveze nošenja maske. Cijena ulaza je 30 kuna, a na kupljenoj ulaznici se nalazi kupon za piće po izboru.

Gradska sportska dvorana otvara svoja vrata 45 minuta prije početka utakmice, a početno podbacivanje zakazano je za 17 sati.

Za sve one koji neće moći prisustvovati ovoj sjajnoj košarkaškoj priredbi u petom kolu Lige za prvaka, osiguran je prijenos uživo na HKS TV

Podijeli