Novosti Sport Događanja

Košarkaši Gorice među 16 u Kupu Krešimira Ćosića

24.11.2017. / Sportska redakcija

Jedna pobjeda bila je dovoljna košarkašima Gorice da izbore ulazak među 16 najboljih u Kupu Krešimira Ćosića. Uz trinaest prvoligaša, prolazak dalje uz Goricu ostvarili su Sonik Puntamika i Agrodalm, s kojim je Gorica trebala sutra igrati. No, kako su odustajanjem četiri kluba poznata tri sudionika ždrijeba, od već planiranog susreta neće biti ništa.

-Kroz taj Kup trebamo dodatno promovirati Grad i klub. Dobra stvar za ovu godinu je ta što nema zaštićenih klubova te se radi ždrijeb. Dobijemo li nekog slabijeg to bi bilo dobro, no izvučemo li Cibonu ili Cedevitu igramo pred domaćom publikom što bi bilo jako dobro za dodatnu popularizaciju košarke- kaže trener Josip Sesar.

Inače, ždrijeb Kupa je 6. prosinca kada bi trebalo biti poznato kada se utakmice i igraju.
Osim Kup pobjede protiv Sesveta, gorički košarkaši na maksimalnom učinku su i u prvenstvu gdje su ostvarili pet pobjeda te uz Agrodalm drže vrh poretka Prve lige.

-Igramo jako dobro. Protiv Grafičara nismo bili na toj razini, no utakmica niti jednog trenutka nije došla u pitanje. Ono što stalno naglašavam je da u svaku utakmicu moramo ući s puno motiva, kako ne bi došlo do takvih stvari- o rezultatima u prvenstvu će Sesar.

Nove obaveze Goričane očekuju tek 2. prosinca kada u Gradskoj sportskoj dvorani gostuje Pula 1981, koja je također odustala od natjecanja u Kupu.

Podijeli