Novosti Sport Događanja

Klafurić preuzeo Legiju od Jozaka: Sigurni smo da ima pravo znanje i iskustvo!

16.04.2018. / Damir Žbulj

Legenda turopoljskog nogometa Dean Klafurić preuzeo je do kraja sezone ulogu glavnog trenera ekipe poljskog velikana Legije iz Varšave, nakon što je Uprava ostavku uručila Romeu Jozaku, koji je Klafa lani i doveo u klub.

Klafurić je početkom ove sezone bio trener Gorice, stigavši iz omladinskog pogona Dinama. Dio staža odradio je kao pomoćnik Zorana Mamića, a radio je i kao izbornik hrvatske ženske nogometne reprezentacije. Trenersku karijeru započeo je u Udarniku, kao trener-igrač.

"Uvjereni smo kako je u ovom trenutku ovo optimalno rješenje. Bez obzira na slabe rezultate u posljednje vrijeme naši ciljevi ostaju isti. Klafurić nije stigao na predstavljanje jer je koncentriran na ekipu. Bili smo prisiljeni napraviti ovaj potez i vjerujemo kako možemo osvojiti i prvenstvo i Kup. Prema Jozaku smo bili iskreni već neko vrijeme i ova odluka nije bila ishitrena. Jasno je kako neke stvari unutar svlačionice nisu funkcionirale i nadamo se kako ćemo i s novim trenerom popraviti. Još uvijek ne razmišljamo tko će voditi ekipu iduće sezone. Želimo imati momčad koja će nam omogućiti nastup u grupnoj fazi europskih natjecanja," poručili su iz Legije i naglasili:

"Angažman nekog novog lica sa strana bio bi preveliki rizik. Još uvijek se borimo za dva trofeja i da nije tako možda bismo i zaposlili nekog novog. No, imamo puno povjerenje kako Klafurić ima pravo znanje i iskustvo za ovaj posao! Poznaje situaciju iznutra, zna koji potencijal imaju ovi igrači i vjerujemo kako će nam pomoći da ispunimo svoje cilj, a to je osvajanje duple krune!"

Legia je 12. puta osvajala naslov poljskog prvaka, branitelj je titule, a ima i 18 trofeja pobjednika Kupa. Poljski velikan je 1970. godine igrao polufinale Kupa prvaka, dva puta je bio u četvrtfinalu, a 2016. godine igrali su u skupinama Lige prvaka. U Kupu pobjednika kupova stigli su do poluzavršnice 1991. godine, atakođer su još dvaput bili među osam najboljih. Legia je 2012., 2015. i 2017. igrala u knockout fazi Europske lige.

U posljednja četiri prvenstvena kola Legia je upisala tri poraza, ali je na ljestvici na trećoj poziciji s 54 boda, koliko ima i Jagiellonia, a jedan bod manje od vodećeg Lecha.

Odradio je i prvi trening kao novi glavni strateg, razgovarao je i motivirao igrače...

Premijerni ispit čeka ga u polufinalu Kupa već u srijedu kod kuće protiv Gorinika, a prvi dvoboj je završio bez pobjednika (1:1).

Klafurić u svlačionici ima Domagoja Antolića i Eduarda da Silvu!

(Foto: Legia Warszawa)

 

Podijeli