Novosti Sport Događanja

Klafurić: Prelec je najbolji mladi trener u Europi

07.06.2018. / Damir Žbulj

Dean Klafurić dobio je priliku karijere u završnici sezone u Poljskoj koju je objeručke prihvatio! Varšavsku Legiju odveo je do duple krune, naslova prvaka i pobjednika Kupa, te je apsolutno zasluženo dobio novi ugovor s ovim poljskim velikanom.

U svoj stručni stožer povukao je i mladog Ivana Preleca, koji je Goricu odveo do naslova drugoligaškog prvaka i izravnog plasmana u HT Prvu ligu.

Velikogoričani se već sada moraju početi pripremati za izazove koji ih očekuju u novoj sezoni.

"Nadolazeće pripreme bit će ključne za cijelu sezonu. Moramo raditi i na fizičkoj pripremi i na taktici. Svaki trener donese nešto novo u svlačionicu i ja ću se pokušati koncentrirati na detalje. Ponosan sam i sretan što sam dio Legije i što mogu ostati ovdje," poručio je Klaf, koji je sredinom travnja i više nego uspješno zamijenio Romea Jozaka na klupi Legije.

"Bez dvojbi, ovo je bilo jedno 'ludo', ali i s druge strane zanimljivo razdoblje. Ali, moj život je uvijek bio pun izazova. Stvarno sam uživao!"

"Spreman sam za nove izazove i optimistično gledam prema novoj sezoni. Veselim se zajedničkom radu s igračima, mojim pomoćnicima i cijelim klupskim osobljem. Vjerujemo kako možemo napraviti dodatni napredak i u našem stilu igre, kao i u ostvarenju naših ciljeva," dodao je velikogorički nogometni stručnjak.

Najavio je i neke svoje planove...

"Ponavljam, fokusiran sam na detalje i želim unaprijediti taktičke aspekte naše izvedbe, kao i pojedinačnu pripremu za svaku utakmicu. Naporno ćemo raditi na pripremama, na fizičkom stanju igrača, ali ćemo i pokušati napredovati na taktičkom planu."

Prelec je u Goricu stigao na Klafurićevu preporuku, a sad će zajedno raditi u stožeru poljskog velikana.

"Znam ga jako dobro i on je vjerojatno najbolji mladi trener u Europi. Odlična je osoba, zrači vedrinom i pozitivnom energijom i bit će jako pojačanje našem stručnom stožeru!"

Klafurić je u kratkom razdoblju zadobio i povjerenje 'vatrenih' navijača Legije...

"Najbolji ste! Uživao sam posljednjih mjesec dana, u svakoj utakmici i podrška je bila nevjerojatna. Svi u Hrvatskoj me pitaju o našim navijačima, poznati ste po cijeloj Europi, i u mojoj zemlji i u mom gradu. Ponosan sam što sam dio obitelji Legije i do kraja života Legija će biti u mom srcu," zaključio je Klafurić, koji ekipu mora pripremiti za europske izazove i 'napad' na Ligu prvaka, što je sigurno jedna od ambicija klupske Uprave.

Podijeli