Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Klafurić i Prelec prošli prvu prepreku na putu prema Ligi prvaka

18.07.2018. / Damir Žbulj

Dean Klafurić i njegov pomoćnik Ivan Prelec uspješno su otvorili europsku sezonu u kvalifikacijama Lige prvaka.

Na prvoj prepreci suparnik je varšavskoj Legiji bio irski Cork City, kojeg su u prvoj utakmici na gostovanju svladali s minimalnih 1:0, ali su prolaz dalje potvrdili domaćom 3:0 pobjedom, golovima Kantea u prvom poluvremenu te Radovića i Carlitosa u posljednjih 20-ak minuta dvoboja.

"Bilo je dosta dobrih stvari. Čestitam suparniku na dobroj borbi, ali i svojim igračima. Sretan sam zbog dobre atmosfere u mojoj ekipi i momčadskog duha. Igrači su pokazali zajedništvo. Sretan sam jer nismo primili golove u ove dvije utakmice. Radujemo se početku sezone, jer nas u subotu čeka prvo kolo domaćeg prvenstva," rekao je između ostalog Klaf nakon važne pobjede.

Idući suparnik u kvalifikacijama Lige prvaka im je bolji iz dvoboja Hrvatskog športskog kluba Zrinjski i slovačke Trnave, koja je u prvom dvoboju na svom travnjaku slavila 1:0.

"Teško je reći tko bi nam više odgovarao. Zrinjski poznajem bolje, jer su bliski mojoj Hrvatskoj, ali mislim kako je nama svejedno. Bit će nam teško i protiv jednih i protiv drugih."

"Privatno, bilo bi draže da idemo u Mostar, jer tamo imam puno prijatelja. No, moramo ionako dati sve od sebe, jer kao što sam već rekao u današnje vrijeme nije lako pobijediti bilo kojeg protivnika," dodao je trener poljskog prvaka.

Prelec i Klafurić nažalost nisu uspjeli prije nekoliko dana osvojiti prvi trofej sezone. Arka je u Varšavi uzela poljski Superkup, nakon 3:2 pobjede.

U subotu u prvom kolu poljske Ekstraklase Legia kod kuće igra protiv Zaglebie Lubina.

(Foto: Legia.com)

Podijeli