Novosti Sport Događanja

Klafurić: Gorica nije samo napravila odličan rezultat, nego je i stvorila ozbiljnu momčad!

31.05.2019. / Juraj Odrčić

Naš Velikogoričanin Dean Klafurić trofejni je nogometni stručnjak, koji je na svom posljednjem poslu u poljskoj Legiji stigao do duple krune, osvojivši lani i naslov prvaka i titulu pobjednika Kupa...

Krenuo je iz svog Udarnika u Kurilovcu, radio je i u omladinskoj školi Dinama, bio je izbornik ženske nogometne reprezentacije, pomoćnik Zoranu Mamiću u Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a udario je i temelje drugoligaškog uspona Gorice, prije nego se zaputio u Poljsku, prvo kao pomoćnik Romea Jozaka, a nakon toga i kao samostalni trener, koji je u inozemstvu dokazao svoje kvalitete.

Spletom okolnosti, kao što to često biva u trenerskom poslu, ostao je bez posla nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka. Prošlu sezonu proveo je kao navijač Gorice i potvrdio nam je kako je uživao u partijama našeg prvoligaša.

"Sjajna sezona je iza Gorice. Ostvaren je odličan rezultat i Gorica je iznenadila sve ljubitelje nogometa u Hrvatskoj, i stručnjake i navijače!"

"Treba se svima u klubu samo čestitati! Ući u Prvu ligu i napraviti takav rezultat je za svaki respekt. Ne samo što je napravila rezultat, nego je i stvorila ozbiljnu momčad, s respektabilnim igračima, kvalitetnim, pogotovo u napadačkom dijelu," smatra 46-godišnji Klaf, s kojim smo razgovarali na promociji pohvalnog humanitarnog i plemenitog projekta Moje pravo na igru i sport, Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce, koji ima za cilj uključiti u sportske aktivnosti djecu s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Brojni hrvatski proslavljeni sportaši podržali su ovaj program, ambasadori su bivši nogometni reprezentativac i brončani Vatreni iz Francuske Mario Stanić pa legendarni hrvatski rukometni vratar Vlado Šola, paraolimpijci Anđela Mužinić i Kristijan Vincetić...

Klafuriću je bio oduševljen kako su neki igrači, koji su bili nositelji ekipe u drugoligaškom okruženju, ostavili trag ove sezone i na višoj razini, među hrvatskom klupskom nogometnom elitom.

"Posebno mi je drago da su igrači koji su igrali i u Drugoj ligi i dalje čine kostur momčadi i da su dali veliki doprinos ovom uspjehu. Od Kahline do Marine, a tu je kapetan Čagalj. Istaknuli su se i hrvatski igrači, među njima i Kristijan Lovrić..."

"Jedino mi je kao Velikogoričaninu i treneru koji voli forsirati mlade igrače žao što možda Šroler nije dobio veću priliku. Ali, normalno, to je sad otvoreno za raspravu..."

Na polusezoni je Gorica ostala bez ponajboljeg igrača, ali je u nastavku sezone trener Sergej Jakirović još kvalitetnije posložio momčad. U prvi plan su došli neki novi junaci...

"Gorica je odlaskom Atiemwena bila još i bolja. Beli je otišao u Dinamo, a stigao je Cherif, koji je za mene fantastičan igrač. Baš sam 'zaljubljen' u njega i kako je odigrao. Lovrić se isto afirmirao i 'eksplodirao' ovog proljeća. Ne bojim se da će biti odlazaka, mislim da sportski direktor Nikoličius radi odličan posao, zna što radi. Ako se nogometaši koji su napravili iskorak i prodaju, mislim da će to znati nadomjestiti podjednako kvalitetnim igračima."

Stigao je trenutak da se Klafurić ovog ljeta vrati trenerskom poslu i pozivu...

"Planovi su jasni. Tražim jedan zanimljiv projekt i u ozbiljnim sam pregovorima s nekoliko klubova. Vjerujem da će se to uskoro i realizirati. Bilo bi idealno kada bih odmah počeo raditi, uskoro je već početak nove sezone, kreće se s pripremama. Vjerujem da ću ući u jedan zdravi projekt gdje ću moći ostvariti ambicije i potvrditi svoje dosadašnje trenerske rezultate," poručio nam je za kraj razgovora.

Podijeli