Novosti Sport Događanja

Katja Braica, Vito Hulina i Vita Kučan zlatni na Kupu Mladosti: Imat ćemo jaku ekipu i kvalitetom i kvantitetom

04.02.2020. / Damir Žbulj

Najmlađi natjecatelji Karate kluba Velika Gorica uspješno su nastupili na veliko turniru Kup Mladosti, koji je održan u Ivanić Gradu.

Nastupilo je preko 500 mladih karatistica i karatista do 14 godina iz 50 klubova, a u Veliku Goricu je stiglo čak 15 medalja, četiri zlata, tri srebra i osam bronci.

Katja Braica je osvojila dva zlatna odličja (2008. -50kg; 2007. -49kg), a najbolji su bili i Vito Hulina (2009. -35kg) i Vita Kučan (2008. -35kg), koja je osvojila i jedno srebro (2007. -37kg).

Srebrni su bili još Nikola Huzjak (2008. -47kg)  i Ana Raguž (2007. +54kg).

Bronce su oko vrata stavili Mia Čunčić (2010. -30kg), Vito Hulina (2008. -37kg), Luka Lukačić (2008. -47kg), Matea Kordić (2008. -35kg), Ema Jukić (2008. -35kg), Mihael Potočki (2007. -45kg), Nikola Huzjak (2007. -50kg) i Ema Jukić (2007. -37kg).

"Neki naši mladi borci nisu nastupili na turniru zbog bolesti, ali bez obzira na to na Kupu mladosti nastupili smo s 18 natjecatelja, koji su se borili u 24 kategorije, a ostvarili smo odlične rezultate. U ukupnom poretku klubova završili smo na devetom mjestu, a naša najuspješnija natjecateljica je bila Katja Braica s dva zlata. Čestitke svima, a najviše zbog toga što vidno napreduju iz mjeseca u mjesec i najavljuju da ćemo imati vrlo jaku ekipu kvalitetom i kvantitetom," poruka je iz kluba.

Karate klub Velika Gorica još su predstavljali Petra Dijanežević, Mara Gusić, Jan Mirenić, Nika Mirosavljević, Luka Tačković, Magdalena Stipić, Lucija Galić i Lucija Kirinić.

U Ivanić Gradu su bili i treneri i voditelji Goran Živković, Ines Grdenić, Ranko Živković i Tomislav Stojanović, koji su na licencnom trenerskom seminaru Hrvatskog karate saveza obnovili licence za tekuću godinu.

Seminar je bio iznimno zanimljiv i koristan za sve polaznike, a predavanja su održali mr.ph. Mimi Vurdelja, glavna nutricionistica hrvatskih olimpijaca, prof.mr. kineziologije Damir Kolec, nositelj katedre za obrazovanje trenera za kondicijsku pripremu u Moskvi i kondicijski trener ženske odbojkaške reprezentacije Rusije, bivši hrvatski reprezentativac, svjetski i europski prvak Junior Lefevre, službeni instruktor WKF-a za borbe, sportski psiholog i bivši reprezentativac Matej Tomazin te Vladimir Đerek, predsjednik Sudačke komisije Hrvatskog karate saveza.

 

 

 

 

Galerija slika

Katja Braica, Vito Hulina i Vita Kučan zlatni na Kupu Mladosti: Imat ćemo jaku ekipu i kvalitetom i kvantitetom Katja Braica, Vito Hulina i Vita Kučan zlatni na Kupu Mladosti: Imat ćemo jaku ekipu i kvalitetom i kvantitetom Katja Braica, Vito Hulina i Vita Kučan zlatni na Kupu Mladosti: Imat ćemo jaku ekipu i kvalitetom i kvantitetom Katja Braica, Vito Hulina i Vita Kučan zlatni na Kupu Mladosti: Imat ćemo jaku ekipu i kvalitetom i kvantitetom Katja Braica, Vito Hulina i Vita Kučan zlatni na Kupu Mladosti: Imat ćemo jaku ekipu i kvalitetom i kvantitetom Katja Braica, Vito Hulina i Vita Kučan zlatni na Kupu Mladosti: Imat ćemo jaku ekipu i kvalitetom i kvantitetom Katja Braica, Vito Hulina i Vita Kučan zlatni na Kupu Mladosti: Imat ćemo jaku ekipu i kvalitetom i kvantitetom Katja Braica, Vito Hulina i Vita Kučan zlatni na Kupu Mladosti: Imat ćemo jaku ekipu i kvalitetom i kvantitetom Katja Braica, Vito Hulina i Vita Kučan zlatni na Kupu Mladosti: Imat ćemo jaku ekipu i kvalitetom i kvantitetom

Podijeli