Novosti Sport Događanja

Katja Braica i Matea Kordić zlatne u Rijeci, Karate klub Velika Gorica uspješno odradio posljednju provjeru prije Prvenstva Hrvatske

08.04.2022. / Damir Žbulj

U riječkoj sportskoj dvorani Zamet održan je veliki međunarodni turnir TAD CUP, a zapažene rezultate ostvarili su kadeti, juniori i U-21 ekipa Karate kluba velika Gorica.

Upravo te kategorije krajem travnja očekuje Prvenstvo Hrvatske i ovo im je bila 'generalna proba', odnosno provjera trenutne forme.

"Nastupilo je 11 naših natjecateljica i natjecatelja, od njih 16 koji su u završnoj fazi priprema. Nažalost, neki naši članovi zbog bolesti i ozljeda nisu mogli nastupiti, no, nadamo se kako će biti spremni za Prvenstvo Hrvatske. U Rijeci smo osvojili šest medalja, od čega dva zlata, srebro i tri bronce," javio je čelnik Karate kluba Velika Gorica Ranko Živković.



Najuspješnije su bile Katja Braica i Matea Kordić, koje su se popele na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Vita Kučan bila je srebrna, a bronce su oko vrata stavili Ema Filković, Matej Vuković i Nikola Huzjak.

"Cure i dečki su uglavnom odradili odlične borbe, a u fokusu nam nije bio rezultat nego da svi imaju čim više mečeva," dodao je Živković pa naglasio:

"Najviše bismo istaknuli kategoriju kadetkinja +54 kg gdje smo imali tri predstavnice, a koja je bila najmasovnija kategorija turnira s 24 natjecateljice."

Ema Filković je nastupila u pet borbi, četiri je pobijedila i na kraju je uspjela osvojiti brončano odličje.

U Rijeci se okupilo preko 700 karatistica i karatista iz Italije, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i U-21 kategoriju će se održati 23. i 24. travnja u Samoboru.

"Vrlo smo zadovoljni prikazanom formom te se nadamo dobrim rezultatima," zaključio je Živković.
















Podijeli