Novosti Sport Događanja

'Kanta' je u rukama: Sve ćemo napraviti da u Prvoj HNL ne budemo samo prolaznici!

21.05.2018. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice poraženi su u posljednjem kolu Druge HNL na gostovanju kod druge ekipe Dinama pogotkom Borne Miklića, no, rezultat je u tom dvoboju bio u drugom planu. Goričani su već osigurali izravan plasman među prvoligaše, kao i osvajanje naslova drugoligaškog prvaka te se samo čekao kraj utakmice kako bi se završila velika proslava i kako bi se preuzele zlatne medalje i šampionski pehar.

Ponovila se tako 2011. godina kad je Gorica također osvojila titulu, ali zbog odluke HNS-a tada nije mogla nastupiti u Prvoj HNL. Ove godine situacija je ipak nešto drugačija, predsjednik Nenad Črnko sad je dio Izvršnog odbora HNS-a, licenca je dobivena zahvaljujući prijavi stadiona u Maksimiru, a Grad Velika Gorica je digao kredit i zadužio se 10 milijuna kuna kako bi se na stadionu izgradila rasvjeta i kako bi se ispunili traženi prvoligaški uvjeti. Od početka rujna trebali bi Dinamo, Rijeka, Hajduk, Osijek i ostali prvoligaši gostovati na Gradskom stadionu...

Jedan od najzaslužnijih za ovaj uspjeh svakako je trener Ivan Prelec. Mladi velikogorički stručnjak, koji je uskočio na mjesto glavnog trenera nakon odlaska Deana Klafurića u Poljsku. Klaf je s Legijom osvojio duplu krunu, Prelec je uzeo trofej s Goricom i Velikogoričani s pravom mogu biti ponosni na svoje nogometne znalce.

Emocije su ponovno bile jake, Prelec je slavio s obitelji, a pao je i snažni zagrljaj s predsjednikom Črnkom...

"Napokon je završilo, ali pripreme za Prvu ligu i ono što nas čeka sljedeće sezone već su ovaj tjedan počele. Nemamo vremena previše za slavlje, jer nas čeka ozbiljan posao i to vrlo brzo. Puno emocija smo iskazali i potrošili prošli vikend, ali ovaj trenutak kad dobijete zasluženo priznanje i pehar za ono što se radili cijele sezone je poseban. Ovi dečki su to zaslužili jer smo zaista naporno radili cijelu sezonu i ovo je najljepša moguća nagrada za sve ono što smo svakodnevno prolazili," rekao nam je Prelec na terenu Hitrec-Kacina nakon završne proslave.

"Prekrasno je što sve ovo možemo podijeliti s obitelji i prijateljima, a Velika Gorica i ovaj klub su to zaslužili i drago mi je da napokon imamo tu Prvu ligu."

"Ne zavaravamo se svjesni smo kako je velika razlika u kvaliteti između prvoligaša i drugoligaša. Apsolutno smo svjesni što nas čeka! Svjesni smo da je ova momčad junački iznijela ovaj uspjeh, ali sad moramo napraviti rekonstrukciju unutar kadra kako bismo i u Prvoj ligi bili, za početak ću reći, dostojan protivnik i takmac sa svima, i da ne budemo tamo samo prolaznici. Sve ćemo napraviti da u ovom kratkom vremenu pokušamo napraviti momčad koja će biti sposobna boriti se sa svima," realno je istaknuo sjajni mladi strateg Gorice.

 

Galerija slika

'Kanta' je u rukama: Sve ćemo napraviti da u Prvoj HNL ne budemo samo prolaznici! 'Kanta' je u rukama: Sve ćemo napraviti da u Prvoj HNL ne budemo samo prolaznici! 'Kanta' je u rukama: Sve ćemo napraviti da u Prvoj HNL ne budemo samo prolaznici! 'Kanta' je u rukama: Sve ćemo napraviti da u Prvoj HNL ne budemo samo prolaznici! 'Kanta' je u rukama: Sve ćemo napraviti da u Prvoj HNL ne budemo samo prolaznici! 'Kanta' je u rukama: Sve ćemo napraviti da u Prvoj HNL ne budemo samo prolaznici! 'Kanta' je u rukama: Sve ćemo napraviti da u Prvoj HNL ne budemo samo prolaznici! 'Kanta' je u rukama: Sve ćemo napraviti da u Prvoj HNL ne budemo samo prolaznici! 'Kanta' je u rukama: Sve ćemo napraviti da u Prvoj HNL ne budemo samo prolaznici! 'Kanta' je u rukama: Sve ćemo napraviti da u Prvoj HNL ne budemo samo prolaznici! 'Kanta' je u rukama: Sve ćemo napraviti da u Prvoj HNL ne budemo samo prolaznici! 'Kanta' je u rukama: Sve ćemo napraviti da u Prvoj HNL ne budemo samo prolaznici! 'Kanta' je u rukama: Sve ćemo napraviti da u Prvoj HNL ne budemo samo prolaznici! 'Kanta' je u rukama: Sve ćemo napraviti da u Prvoj HNL ne budemo samo prolaznici! 'Kanta' je u rukama: Sve ćemo napraviti da u Prvoj HNL ne budemo samo prolaznici!

Podijeli