Novosti Sport Događanja

Kahlina: Prvenstva se lome na utakmicama poput ove

13.03.2018. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice sjajno su otvorili nastavak drugoligaške sezone i pobjednički krenuli prema ostvarenju snova, ulasku među hrvatsku nogometnu klupsku elitu!

Nakon uvjerljivog 3:0 slavlja protiv druge momčadi Hajduka već u srijedu slijedi gostovanje na neugodnom terenu Kustošije, koja se grčevito bori za opstanak.

Trener Ivan Prelec svjestan je izazova koji je pred njegovom ekipom: "Kustošija je na zimu osvježila momčad s dovođenjem novog trenera i nekoliko igrača te znamo da će se s velikim zanosom boriti za svaki bod. Ne zavaravamo se stanjem na tablici i sutrašnjeg protivnika maksimalno respektiramo jer smo svjesni da će to biti zahtjevna utakmica u svakom pogledu. Pripremamo se za nju i vjerujemo da ćemo naći način kako da se nametnemo i pružimo dobru partiju. Svi igrači su na dispoziciji i veselimo se novom testu.“

Goricu su do slavlja nad Hajdukom odveli internacionalci! Rumunj Astafei, Srbin Ljubisavljević i Estonac Ojamaa bili su strijelci, Poljak Maslowski je upisao dvije asistencije, dok je u akciji za treći pogodak sudjelovao i Nigerijac Iyayi Atiemwen.

Ipak, istaknuo se i domaći vratar Kristijan Kahlina, koji je u prvom proljetnom nastupu sačuvao svoju mrežu: "Utakmica s Kustošijom predstavlja za nas pravi test spremnosti da se izborimo za poziciju koja nam nosi priliku za daljnje izazove. Svjesni smo činjenice da se prvenstva lome u utakmicama koje se ne mogu okarakterizirati kao derbiji već upravo u utakmicama poput ove i zato u ovu utakmicu ulazimo s maksimalnim respektom prema domaćinu, ali i s velikom dozom vjere u svoje mogućnosti.”

Dvoboj 21. kola Druge HNL u Kustošiji je na rasporedu u srijedu od 15 sati, a strateg Gorice najavio je i početni sastav koji bi trebao istrčati na teren. Kahlina će biti na vratima, u posljednjoj liniji Jančetić, Smoljo, Ljubisavljević i Žutić, u vezi Marina, Krsnik i Maslowski, na krilima Ojamaa i Dvorneković i u vrhu napada Šipoš. Na klupi bi tako priliku čekali Veriga, Čagalj, Špičić, Atiemwen, Muhar, Astafei i Sedlaček.

U preostalim susretima sastaju se Varaždin i Dugopolje, Šibenik dočekuje Novigrad, Hrvatski dragovoljac gostuje kod druge ekipe Dinama, Sesvete su domaćin Lučkom, dok Hajduk II dočekuje Solin.

Na ljestvici je Gorica na drugoj poziciji s 35 bodova, koliko ima i Dugopolje. Sesvete zaostaju tri boda, dok Dinamo II na vrhu ima 38 bodova.

 

Podijeli