Novosti Sport Događanja

Kahlina: Ponosan sam na svoj niz, dao sam momčadi koliko sam mogao!

24.05.2018. / Damir Žbulj

Kristijan Kahlina jedna od najvažnijih karika ovosezonskog uspjeha Gorice - ulaska među prvoligaše i osvajanja titule prvaka Druge HNL!

Obrana Goričana primila je u 33 odigrana kola samo 29 golova, što je drugi najbolji učinak među svim konkurentima, a posebno se istaknuo pouzdani vratar Kahlina, koji sigurno može stati u red najboljih hrvatskih drugoligaških čuvara mreže. Kristijan će uskoro napuniti tek 26 godina, prostora za napredak i stjecanje vratarskog iskustva ima još napretek i sigurni smo kako će svojim partijama i u društvu prvoligaša skrenuti pozornost na svoje kvalitete.

Branio je na svim utakmicama i upisao je maksimalnu minutažu, ne samo ove sezone nego od kad je stigao u Veliku Goricu!!

Primio je ove sezone spomenutih 29 golova u Drugoj HNL i tri u Kupu, u 35 odigranih dvoboja, a ukupno je čak 14 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom, što je podatak kojeg treba istaknuti i kojim se ne može podičiti puno vratara u domaćem natjecanju.

Kahlina je preko mlađih dobnih uzrasta Dinama pa preko Vinogradara, Lučkog, i tadašnjeg slovenskog prvoligaša NK Koper stigao u Veliku Goricu 2016. godine.

U dvije sezone iskazao se kao ponajbolja akvizicija klupske Uprave...

"Bit ćemo zapisani kao druga generacija u povijesti Gorice koja je osvojila Drugu ligu! Hvala bogu nama se pružila prilika da zaigramo među prvoligašima. Nadam se kako će ovaj uspjeh biti poticaj ljudima u Velikoj Gorici da se još više okrenu nogometu i da nas dođu gledati. U Prvoj HNL bit će i puno boljih protivnika, bit će zanimljivo," rekao nam je Kahlina u razgovoru nakon podizanja pehara drugoligaškog prvaka na maksimirskom Hitrec-Kacianu.

PEHAR JE NAGRADA ZA SAV TRUD

"Sezonu smo otvorili i zatvorili porazom od druge ekipe Dinama, ali važnije je ono što se događalo između. Nije nas ništa pokolebalo, kad je bilo bitno - stisnuli smo. Ovaj drugi dio sezone smo odigrali jako dobro. Stigli smo i do tog prvog mjesta, koje nismo u prvom trenutku niti ciljali. Željeli smo samo izboriti Prvu ligu, ali ovaj pehar na kraju je nagrada za naš trud!"

Kahlina je i skroman dečko, koji se nije želio stavljati u prvi plan: "Prvenstveno, cijela momčad je odigrala jako dobro, i drugi, ali i prvi dio sezone. Dosta toga smo izvukli. Što se mene tiče, dao sam momčadi koliko sam mogao, uvijek dajem 100 posto. U proljetnom dijelu to se možda više vidjelo, bilo je možda i malo više sreće za mene. Dobro sam to odradio i sad ćemo vidjeti što će biti dalje..."

Svi u klubu su svjesni razlike između Druge i Prve lige...

"Ne bojimo se! Mislim sam kako ćemo se još dodatno osnažiti, pojačati s nekoliko igrača, što će odlučiti Uprava. Taktički ćemo sazrijeti, jer postoji velika razlika između protivnika s kojima smo i igrali i onih koji nas očekuju. Ne bojimo se nikog, skupit ćemo se i mislim kako ćemo biti jako dobra ekipa," poručio je Kahlina.

Želimo još jednom posebno naglasiti fantastičan učinak i maksimalnu minutažu među vratnicama, ne samo ove sezone nego od kad je Kahlina stigao u redove Gorice: "Imam 65 uzastopnih odigranih utakmica! Izuzetno sam ponosan na to i od kad sam stigao nisam izostao niti jednu, jedinu sekundu s terena. Pomogao sam koliko sam mogao."

Ekipa i stručni stožer otišli su nakon velikog slavlja na zasluženi odmor, a okupljanje na početku priprema za prvoligaške izazove zakazano je za 11. lipnja. 

Podijeli