Novosti Sport Događanja

Kahlina: Ako si umislimo da smo 'netko i nešto', brzo će nam se to obiti o glavu!

08.10.2018. / Damir Žbulj

Jedan od junaka veličanstvene pobjede Gorice nad Rijekom bio je i vratar Kristijan Kahlina, koji je u završnici dvoboja 'skinuo' penal gostima te se ponovno iskazao sjajnim intervencijama.

"Odigrali smo jednu jako dobru utakmicu. Neću kazati da smo odigrali sve što smo se dogovorili, to bi bila floskula, ali odigrali smo sa srcem i to nam se vratilo. Trenirali smo cijeli tjedan jako dobro, možda i s većom željom nego što je to bilo prije Lokomotive. Iako, to je bila utakmica gdje je sve otišlo na stranu protivnika. Mislim da smo Rijeku ipak zasluženo pobijedili!"

-->> [VIDEO] Fenomenalna Gorica 'skinula skalp' i Rijeci i Keku

-->> Sabljak: Možemo malim koracima napraviti velike stvari!

Čuvar mreže Goričana zaslužio je sve pohvale za svoje nastupe ove sezone u elitnom prvoligaškom društvu: "Mislim da dobro branim i da sam važan dio cijele ekipe. Oni mi daju podršku i ja im to vraćam na najbolji mogući način. Obranio sam i taj 'zicer' kod 1:1, što je bilo izuzetno bitno za cijelu momčad. Hvala Bogu, pročitao sam i taj penal. Imao sam osjećaj i kod prvog da ću obraniti, no, bolje da sam obranio ovaj drugi jer bi se možda utakmica drugačije okrenula da sam mu obranio prvi udarac."

Gorica je trenutno na senzacionalnoj četvrtoj poziciji ljestvice, ali Kahlina je i dalje svjestan situacije u kojoj se klub nalazi. Povijesna pobjeda se zasluženo proslavila, ali nema euforije. Momčad je na prvom mjestu: "Najbitnije ja da se odmorimo, smirimo glave i da krenemo u nastavak sezone od nule. Mi smo i dalje u borbi za opstanak u našoj prvoj sezoni, krećemo od nule svaku utakmicu i trebamo se ovako boriti od prve minute! Pogotovo pred našom publikom, kojoj se zahvaljujem na podršci i koju ovim putem pozdravljam. To je jedini način za napredak! Ako ćemo si umisliti da smo 'netko i nešto' brzo će nam se obiti o glavu.

"Čestitam svojim suigračima jer je ovo momčadska pobjeda. Ne moja, od Atiemwena, Zwolinskog nego cijele ekipe. Bile su to sjajne akcije, nije samo jedan igrač riješio utakmicu," naglasio je! 

Zahvalio se i navijačima koji su u ključnim trenucima zaista bili prava podrška igračima na terenu: "Radije da svaku utakmicu bude 1800 ljudi, koji nas bodre cijelo vrijeme, nego da bude četiri tisuće gledatelja koji samo čekaju pobjedu. Čestitam svima koji su uz nas i u pobjedi i u porazu. Od njih smo i nakon poraza od Intera dobili pljesak. Cijene naš trud i rad."

"Možda smo imali psihički problem s domaćim terenom, mi smo novaci u ligi i možda nam je ponekad lakše igrati u gostima nego kod kuće. S ovom pobjedom smo pokazali svima kako se u Gorici neće lagano osvajati bodovi," poručio je za kraj skromni Kahlina. 

U idućem kolu na rasporedu je gostovanje u Koprivnici kod Slaven Belupa, 21. listopada.

Podijeli