Novosti Sport Događanja

Juniori Gorice izborili polufinale Hrvatskog nogometnog kupa!

14.03.2024. / Damir Žbulj

Juniori Nogometne škole HNK Gorica ove sezone u prvenstvu baš i ne briljiraju, bliže su dnu nego vrhu ljestvice, no, u posljednjem kolu 1. NL uzeli su bod favoriziranim vršnjacima Hajduka, a u četvrtfinalu juniorskog Hrvatskog nogometnog kupa eliminirali su Varaždin!

Mreže su mirovale do 50. minute, kad je Fran Stunja doveo Goricu u vodstvo, međutim, Varaždinci su u 66. minuti uspjeli izjednačiti preko Davida Viorelova Stoianova.

Pogodak odluke pao je desetak minuta prije kraja, a junak goričkog 2:1 slavlja bio je 'džoker s klupe' Patrik Horvat!

Juniore s klupe vode Igor Čagalj i Leonard Kovačić, a u prvih 11 protiv Varaždina bili su Josip i Lovro Cundeković, Petar Raguž, Fran Stunja, Vito Ferina, Leon Agatić, Benjamin Dulčić, Georgi Atanasov Stoyanov, Petrik Veselić, Luka Dora i Ignacije Darojković. Praktički svi igrači s klupe s dobili priliku, osim rezervnog vratara Tina Došena. Svoj doprinos ovoj velikoj pobjedi dali su tako i Ivan Barišić, Stjepan Kučiš, Josip Juraj Radočaj, Loro Nezirović, Lovro Dukić i strijelac odlučujućeg pogotka, Patrik Horvat.

Polufinale su još izborili i Dugopolje, koje je eliminiralo Rijeku te Slaven Belupo, koji je izbacio Hajduk. U posljednjem dvoboju četvrtfinala idući tjedan sastaju se Lokomotiva i Osijek, a borba za finale zakazana je za sredinu travnja.

U prvoligaškom natjecanju juniori Gorice su nakon 20 odigranih utakmica prikupili 19 bodova te se nalaze na 13. mjestu ljestvice, s dva boda prednosti ispred Šibenika, tri ispred Dugopolja i šest više od posljednje Cibalije.

U idućem kolu Čagalj i njegovi nogometaši gostuju kod Rudeša, koji je trenutno na izvrsnoj šestoj poziciji s 33 osvojena boda. Na vrhu je Dinamo s 51 bodom i na najboljem je putu prema osvajanju titule juniorskog prvaka.

 

Podijeli