Novosti Sport Događanja

Jakirović zrači optimizmom: Imam jasnu ideju kako se suprotstaviti Rijeci!

25.07.2018. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice upisali su 2:0 (0:0) pobjedu nad trećeligašem HAŠK-om, u posljednjem pripremnom dvoboju prije početka povijesne prvoligaške sezone i subotnjeg gostovanja na Rujevici kod hrvatskog viceprvaka Rijeke.

HAŠK, kojeg s klupe vodi Damir Grlić Cico, pružio je solidan otpor, no, trener Gorice Sergej Jakirović je nekoliko dana prije početka prvoligaškog natjecanja na pomoćni teren Gradskog stadiona izveo kombinirani sastav, koji sigurno neće nikad zajedno istrčati u HT prvoj ligi.

U početnoj postavi tako su bili vratar Debijađi, Ljubisavljević, Žutić, K. Krizmanić, Matošević, Aršakjan, Čabraja, Zenko, Miya, Dabro, Lovrić, dok su u nastavku priliku dobili i Šroler, Marelja, Mandura i Čurek.

Goričani su otpor gostiju slomili tek u posljednjih 15-ak minuta utakmice, Dabro je bio dvostruki strijelac, na dvije sjajne asistencije Šrolera.

Najvažnije pitanje je koliko je ekipa Gorice spremna za prvoligaške izazove!

"Fizički smo spremni, sigurno! Prema svim pokazateljima u ovim utakmicama koje smo igrali s jakim protivnicima. Trčali smo u prosjeku između deset i 12 kilometara, što je jako, jako dobro. Tehničke i taktičke stvari zavisit će od kvalitete igrača na određenim pozicijama. Mislim da smo spremni i kao što sam već najavio, mislim da ćemo se moći 'potući' sa svima," rekao nam je u razgovoru za VGdanas trener Jakirović.

"Kako će to sve izgledati, vrijeme će pokazati."

Jakirović je prije preuzimanja Gorice vodio tek drugoligaša iz Sesvete i za njega će ovo biti veliki izazov.

"Osjećam se dobro, već sam i u Sesvetama rekao da sam spreman za ovakav izazov. Dobro sam 'kliknuo' s dečkima u ekipi. Zahtjevi su malo drugačiji u odnosu na ranije, ali moramo znati kako je ovo Prva liga. Nije ovo više Druga liga gdje je Gorica bila dominantna i morat ćemo malo korigirati neke taktičke stvari. Imam samopouzdanja, optimističan sam. Ovo je sport, u nogometnu se kroz godine dokazalo kako najbolji uvijek ne pobjeđuju. Trebamo se boriti, ostaviti zadnji atom snage na travnjaku pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti," naglasio je strateg  Gorice, koji je u svojoj igračkoj karijeri prikupio bogato iskustvo na hrvatskim prvoligaškim travnjacima.

Kadar Gorice izmijenjen je u odnosu na prošlu sezonu, dosta je prinova, koje se tek moraju dokazati kao dostojna prvoligaška pojačanja. U pripremnim utakmicama Jakirović je dosta kombinirao i svi su dobili svoju minutažu...

"Moj cilj kao trenera u ovoj kratkoj karijeri je da svima dam priliku. To je najmanje što mogu učiniti. Moramo se uvjeriti u njihove kvalitete i svi moraju dobiti šansu, kako ne bi mogli reći da nisu dobili svoju priliku. Skoro svi su odigrali po 300 minuta, vodimo statistiku i ovo nam je bila deseta pripremna utakmica."

"Naravno, imam u glavi 14, 15, čak i 16 imena koji će biti u prvom planu. Početni sastav odabrat ću dan prije ili na dan same utakmice s Rijekom. Uvijek postoji nekoliko različitih solucija. Još ćemo popunjavati kadar, a moramo voditi računa i o igračima koji su došli nedavno, kako nam se ne bi ozlijedili. Imam jasnu ideju kako se suprotstaviti Rijeci, mada su oni ogroman favorit. Podatak kako su na svom terenu ovog proljeća pobijedili u svim utakmicama govori sve samo za sebe."

Prijelazni rok traje do kraja kolovoza i Gorica će morati sigurno dovesti još nekolicinu igrača kako bi se ravnoprano uhvatila u koštac s ostalim iskusnim prvoligašima.

"Zwolinski se pokazao kao pravi golgeter, čini mi se da je u svakoj utakmici zabio gol. I kad nije zabio, ulazio je u prilike, što je jako bitno. Maslowski je tu već kao 'domaći', Miya, koji je posljednji stigao, je jako, jako zanimljiv igrač, a Atiemwen je za mene jako dobar...

"Svi igrači mogu pridonijeti kvaliteti moje ekipe!"

Kadar bi dodatno trebala pojačati još barem četvorica nogometaša, među kojima je i jedan vratar...

"U svakodnevnoj sam komunikaciji sa sportskim direktorom Nikoličiusom i rekao sam mu kako ne trebamo dovoditi igrače samo reda radi. Smatramo kako trebamo dovesti nogometaše koji će poboljšati kvalitetu i pregovaramo s vratarom, stoperom, desnim bočnim i zadnjim veznim te je pitanje dana kad će nam se priključiti. Nisu to igrači koji nemaju ponuda ili nikakav angažman...

"Treba se dosta toga poklopiti i potrebno je igrače iz nizozemske, belgijske ili turske lige nagovoriti da dođe u Hrvatsku."

U prvom kolu Gorica u subotu u 21 sat gostuje kod Rijeke, u drugom kolu, nakon zamjene domaćinstva, na Gradski stadion 4. kolovoza dolazi Slaven Belupo, dok je u trećem (11. kolovoza) na rasporedu domaći dvoboj s Interom iz Zaprešića. U četvrtom slijedi gostovanje na Poljudu, a nakon toga se igraju dvoboji s Rudešom i Istrom 1961. Bilo bi izuzetno važno u tih nekoliko uvodnih kola uzeti što je moguće više bodova, što bi sigurno donijelo neophodno samopouzdanje.

"Rudeš je prošle sezone nakon deset kola imao dva boda pa su kasnije kompletirali kadar i na kraju se spasili. Razgovarajući s kolegama iz ostalih prvoligaških klubova shvatio sam kako i oni koriste tih uvodnih devet kola za dodatno uigravanje. Prijelazni rok završava 31. kolovoza i oni popunjavaju svoj kadar isto kao i mi. Sezona je maratonska, bit će i teških trenutaka, ali bitno je da mi znamo što želimo. Ja se nadam kako će biti dobro, stvarno sam optimističan i to želim prenijeti na svoje igrače. Mislim kako sam u tome i uspio!"

"Veliki plus je i što ćemo igrati na svom stadionu, a ne na praznom Maksimiru ili u Zaprešiću. Nadam se kako će Turopoljci prepoznati značaj Prve lige. Bez obzira tko igrao mi predstavljamo Goricu i mislim kako će nam podrška s tribina puno značiti! Neka dođu u što većem broju i bit ćemo im jako zahvalni," poručio je za kraj razgovora. 

Možemo samo treneru Jakiroviću i njegovim nogometašima poželjeti puno sreće i uspjeha u novoj sezoni! 

U četvrtak će biti predstavljena i službena oprema za novu sezonu, a u Veliku Goricu stiže i vlasnik Alpasa Farooq Mahmud.

 

 

Galerija slika

Jakirović zrači optimizmom: Imam jasnu ideju kako se suprotstaviti Rijeci! Jakirović zrači optimizmom: Imam jasnu ideju kako se suprotstaviti Rijeci! Jakirović zrači optimizmom: Imam jasnu ideju kako se suprotstaviti Rijeci! Jakirović zrači optimizmom: Imam jasnu ideju kako se suprotstaviti Rijeci! Jakirović zrači optimizmom: Imam jasnu ideju kako se suprotstaviti Rijeci! Jakirović zrači optimizmom: Imam jasnu ideju kako se suprotstaviti Rijeci! Jakirović zrači optimizmom: Imam jasnu ideju kako se suprotstaviti Rijeci! Jakirović zrači optimizmom: Imam jasnu ideju kako se suprotstaviti Rijeci! Jakirović zrači optimizmom: Imam jasnu ideju kako se suprotstaviti Rijeci!

Podijeli