Novosti Sport Događanja

Jakirović: Veliki sam optimist i sigurno se nećemo zadovoljiti s ovim što smo ostvarili!

28.01.2019. / Damir Žbulj

Tmurno, prohladno i kišovito vrijeme ispratilo je nogometaše Gorice na posljednjih nekoliko dana priprema za nastavak sjajne prvoligaške sezone.

Goričani će se spremati u Medulinu, gdje će barem temperature biti malo ugodnije i gdje će ekipa imati bolje uvjete i svoj mir prije prve službene ovogodišnje utakmice i nedjeljnog gostovanje kod Rijeke na Rujevici. Iako se planiralo kako će ekipa u subotu preseliti u Opatiju, velika je vjerojatnost kako će Goričani izravno iz Medulina u nedjelju na veliki okršaj.

Glavni dio priprema odrađen je po 'planu i programu', trener Sergej Jakirović uigravao je momčad za nove izazove, ostvareni su pozitivni rezultati i s puno optimizma kreće su u drugi dio natjecanja...

Bez obzira na to što dres Gorice više neće nositi Iyayi Atiemwen, koji je nakon milijunskog transfera potpisao višegodišnji ugovor s Dinamom.

UNUTARNJE REZERVE

Iako je najavljen dolazak i još nekih pojačanja, Jakirović mora pronaći adekvatna rješenja i zamjene za 'život nakon Belog', jer takvog igrača bit će nemoguće izravno nadomjestiti.

"Nije nam rezultat bio u prvom planu. Igrali smo opuštenije, ali igrači su odradili sve zahtjeve koje smo stavili ispred njih. Lijepo je da smo u pozitivnom nizu, a ne da smo imali pet poraza.

"Napravili smo planski sve što smo zacrtali i ovih sedam dana u Medulinu prije samog početka je isto bilo planirano. Smatrao sam da je bolje da smo sada tamo, nego da smo negdje na pripremama bili sredinom siječnja pa da smo se vratili u Goricu i onda da nas je dočekalo loše vrijeme i snijeg. Napravit ćemo 'završni glanc', iako je ova ekipa već sedam mjeseci zajedno," rekao nam je strateg Gorice prije ulaska u autobus i odlaska na finalnu fazu priprema.

"Naravno, sad smo bez Atiemwena, ali u dolasku su dva nova igrača i imamo još i dodatne unutarnje rezerve. neki igrači su skrenuli pažnju na sebe..."

"Optimist sam po prirodi, postali smo ozbiljna ekipa i ja se nadam samo da nas posluži zdravlje i zaobiđu ozljede i da će biti sve u redu."

ŽELIM POKAZATI PUT NAŠIM JUNIORIMA...

Neki igrači, poput Šrolera, Krešimira Krizmanića, Lovrića ili Čabraje, mogli bi biti dodatna snaga Gorice.

"Ozbiljno na njih računam od početka sezone. No, kad je ekipa u pozitivnoj seriji onda je teško maknuti igrača iz momčadi."

"Mali Šroler za mene 'kasni' godinu i pol dana. Jer, ovo što prikazuje malo mi je čudno što i prije nije bio u seniorskoj momčadi. Lijepo se razvija, ne želimo mu stavljati nikakav pritisak. On može biti jako dobar igrač."

"Za Krizmanića očekujem da će debitirati ovog proljeća. Krešo je bio jako dobar u svim utakmicama što je igrao. Želim pokazati juniorima put da postoji šansa do seniorske momčadi. Bez obzira na to što smo sada u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Želim im pokazati da se može, ali da samo trebaju biti strpljivi i dodatno učiti od ovih stariji i iskusnijih igrača, koji su na njihovim pozicijama. Vrijeme radi za njih i nema šanse da ih mimoiđemo. Uvijek kažem, samo daj Bože zdravlja...

"Lovrić je već naznačio da može biti pravi, ali sada je sve do njega . Ako će biti 'čist' i 'normalan' u glavi, može biti još veće pojačanje nego što je bio jesenas."

Matija Dvorneković, popularni Ninja, odlično se snalazi na novoj poziciji koju mu je namijenio Jakir.

"Dvornekovića sam oduvijek i vidio na toj poziciji polušpice, ali me on iznenadio s tvrdnjom kako je on desno krilo. On ovu novu poziciju može jako dobro odigrati, odgovoran je, dobar je u 'obaveznoj' igri i može protivnicima nanijeti puno štete iz drugog plana. Ima dobar tajming i uvijek se oko njega nešto događa. Na kraju krajeva, zabio je i neke golove tako da mislim da može biti pojačanje za nas u proljetnom dijelu sezone."

Zwolinskom će u napadu 'pomagati' Senegalac Cheriff Ndiaye, koji bi također mogao biti veliko iznenađenje za suparničke obrane...

"Očekujem puno i od Senegalca. Dao sam zeleno svjetlo da ga se potpiše. Smatram da je potentan i gladan igre i mislim kako može jako rasteretiti Zwolinskog u napadačkom dijelu. Zwole je od 18 utakmica odigrao 17, propustio je samo jedan susret zbog žutih kartona. Ponekad ćemo zaigrati i sva dva napadača, sve zavisi od suparnika. Od viška glava ne boli..."

SAD SVI ZNAJU DA SMO ZARADILI

Nestrpljivo se iščekuje dolazak jednog mladog i talentiranog rumunjskog ofenzivnog veznjaka, a u klub bi trebao sletjeti i jedan krilni napadač.

Nastavak sezone samo što nije krenuo, a trener još uvijek nema kompletirani kadar.

"Priča mog života. Nije ništa drugačija situacija nego što je bilo ljetos, iako je tada ipak bilo kompliciranije. Trebalo je tada nagovoriti igrača da dođe u Veliku Goricu. Mislim da je pitanje sata kad će se realizirati transfer rumunjskog veznjaka, a što se tiče dolaska još jednog krilnog igrača, tu tražimo nešto slično Atiemwenu, no, naravno kako je teško pronaći nekog takvog, da je potentan, brz, jak 'jedan na jedan' i da može ni iz čega zabiti gol."

"Imamo nešto na radaru, a sad je pitanje koliko ćemo platiti odštetu. Sad i ostali klubovi znaju da smo zaradili pa sad divljaju s ciframa. No, i ako taj krilni igrač ne dođe, mislim kako imamo u ekipi dobre igrače koji mogu dostojno zamijeniti Atiemwena.

Adrian Zenko i Dinko Matošević proljetni će dio sezone provesti na posudbi u nekom od obližnjih drugoligaša

"U razgovoru smo zaključili kako je najbolje za njihov razvoj da odu negdje igrati. Ima iz Druge HNL nekoliko klubova koji su zainteresirani za njih. Oni još spadaju pod kvotu mladih igrača i to je za njih super. Treba im kontinuitet igara do ljeta i onda možemo vidjeti što od njih očekivati, jer je ovdje stvarno konkurencija prejaka."

"Vidjet ćemo još hoćemo li posuditi vratara Kurilovcu, da im pomognemo, a vidjet ćemo za koga bi to bilo najbolje."

JOŠ SI TU?

Vratar Kristijan Kahlina je također bio jedan od najzaslužnijih za uspjeh Gorice, kako i u pohodu na drugoligaški naslov, tako i u sjajnim partijama u prvom dijelu prvoligaške sezone.

"Postoji mogućnost odlaska i Kahline u svakom trenutku. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ali i ne razmišljam o tome previše. Svaki dan kad ga vidim pitam ga 'još si tu?'

"On je normalan dečko, čiste glave i ako sad i ne ode iz kluba, mislim kako to neće ostaviti traga na njemu."

Gorica drugi dio HT Prve lige otvara u nedjelju od 17.30 sati kod Rijeke na Rujevici. U prvom kolu Goričanima je nedostajalo malo iskustva, no, pokazali su već kako se sa svim ekipama mogu itekako ravnopravno nositi.

Dobra stvar je što Rijeka već u srijedu mora odigrati odgođeni susret kod Slaven Belupa. Jakirović će imati priliku dodatno analizirati prva dva suparnika u novoj godini, a Riječane će sigurno i umoriti gostovanje u Koprivnici.

"U prvom dijelu sezone i oni su dobili nas, mi smo dobili njih i sada očekuje jednu izjednačenu utakmicu. Bit ću puno pametniji nakon srijede, kad pogledam njihovu odgođenu utakmicu sa Slaven Belupom, koji je i naš protivnik u drugom ovogodišnjem kolu. Nakon toga ćemo se definitivno odlučiti u kojem ćemo sastavu krenuti u nastavka sezone. Imam u užem izboru 13 igrača, ali daleko je još do nedjelje. Očekujem jako tešku utakmicu, ali mislim kako i mi imamo neke svoje prednosti."

"Očekujem jako zanimljivu utakmicu i znatiželjan sam kako ćemo reagirati s obzirom na to kako imamo iskustvo tog gostovanja u prvom kolu. U prvom dijelu sezone postali smo jedna ozbiljna ekipa i sad znamo što želimo."

Trener Jakirović u Goricu je stigao iz Sesveta, bez pravog iskustva vođenja prvoligaške ekipe. No, bio je to pun pogodak, pokazao se kao pravi moderan nogometni stručnjak, koji ima viziju kako njegova momčad treba izgledati na travnjaku.

VELIKI OPTIMIST

Istaknuo nam je neke svoje osobne trenutke koje će posebno pamtiti u ovim mjesecima od kad je u našem gradu.

"Poraz od Intera kod kuće, kad nisam tad umro, neću nikada," na prvu je ispalio u svoj je šaljivom tonu pa dodao:

"Taj poraz mi je baš teško pao. Pobjeda na Poljudu je sigurno bila posebna, jer smo tada postali svjesni kako se možemo nositi sa svima. Utakmice s Rijekom, Osijekom, Dinamom sigurno ću također pamtiti, jer je doslovno jedna lopta odlučivala, što na našu stranu, što na stranu protivnika. Bilo je puno zanimljivih trenutaka, svaka utakmica nosi neke svoje tenzije i emocije...

"Puno se čovjek troši, ali na kraju kad pobijediš ili uzmeš bod, ne može se ni s čim mjeriti ta sreća."

"Pogotovo kad vidite radost na licima svojih igrača..."

Uvjeren je kako Gorica može nastaviti tamo gdje je stala u prosincu, bez obzira što neće imati na raspolaganju ponajboljeg igrača HT Prve lige.

"Sve to nam daje odgovornost da nastavimo raditi u istom smjeru, bez obzira na odlazak Atiemwena, koji je sigurno najbolji igrač kojeg sam trenirao. Optimist sam i mislim da moramo zadržati ovu razinu, jer smo pokazali da možemo. Ovaj rezultat nije slučajan i vidi se rad svih nas u klubu, a ovaj transfer je nevjerojatan za hrvatske prilike.

"Beli i ja smo imali poseban odnos. Dao sam mu maksimalno povjerenje, jednostavno sam osjetio kako je on igrač koji radi razliku, što je i pokazao. Ovo mu je najbolja nagrada za sve što mu se dogodilo ovdje u Gorici."

Dobri rezultati Gorice probudili su zanimanje i drugih klubova za Jakirovićeve usluge. Nadamo se kako će s Goricom još dugo slaviti pobjede i nove velike uspjehe

"Šuškalo se nešto i o tome...

"Napravili smo dosta, a moram pohvaliti i cijeli svoj stožer. Nama je sad ovaj rezultat stvarno obaveza da tako nastavimo i dalje. Možda je netko bio skeptičan kad smo dolazili, ali to je i u neku ruku normalno. Ipak, negdje se trebalo krenuti. Dobili smo priliku, mislim kako smo je za sada jako dobro iskoristili, ali poznajem sebe i želim još više. Sigurno se neću zadovoljiti s ovim. Na meni, mom stožeru i ekipi je da damo sve od sebe. Veliki sam optimist i nadam se da ćemo nastaviti razveseljavati naše navijače, koji su nam davali podršku na svakoj utakmici, i kod kuće i na gostovanjima!"

 

 

 

Podijeli