Novosti Sport Događanja

Jakirović: Valjda je sudac to tako vidio...

19.08.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice poraženi su od Hajduka na Poljudu, no, već se okreću novim izazovima i pripremama za dvoboj idućeg kola, kad na Gradski stadion dolazi Istra 1961, koju s klupe vodi naš domaći nogometni stručnjak Ivan Prelec, koji je i uveo Goricu u Prvu HNL.

-->> [VIDEO] Hajduk potopio desetoricu Goričana na Poljudu

Trener Jakirović osvrnuo se na razočaravajuće gostovanje u Splitu te je istaknuo kako bi se utakmica vjerojatno razvila u drugom smjeru da je sudac Vidulin u 15. minuti svirao penal nakon starta na Dvornekoviću...

"Mislim da smo jako dobro ušli u utakmicu. Imali smo nekoliko jako dobrih situacija, imao je i Hajduk veliku priliku Edouka, ali je za mene utakmica odlučena u 15. minuti kada nije sviran, po meni, čisti kazneni udarac. Sve je nakon toga bilo jako teško, igrači su bili nervozni, to se reflektiralo na terenu, prepoznala je to i publika."

"Valjda je sudac Vidulin to tako vidio..."

"Teško je bilo igrati, kriterij je bio malo čudan, ali čestitam Hajduku na pobjedi. Zabili su nam tri pogotka iz nekoliko dobrih akcija," naglasio je Jakirović pa zaključio:

"Idemo dalje, analizirat ćemo utakmicu i popraviti ono što nije bilo dobro."

"Hvala gledateljima koji su nas došli podržati u velikom broju. Mogli su vidjeti interesantnu utakmicu. Čestitam svojim momcima koji su odigrali jako kvalitetnu utakmicu protiv suparnika kontra kojega je jako teško igrati. Pobjeda je nagrada za sve. Ne trebaš ići na sreću, nego na znanje i kvalitet, momci su to jako dobro odradili," poručio je trener Hajduka Damir Burić nakon susreta.

Nakon pet kola vodeći je i dalje Dinamo s 13 bodova, Hajduk ima jedan, a Rijeka tri boda manje. Osijek je na četvrtoj poziciji s osam bodova, Gorica je skupila sedam, a Prelecova Istra, idući suparnik Goričana, ima šest bodova.

U šestom kolu Varaždin u subotu gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa, Inter dočekuje Lokomotivu u Zaprešiću, a u nedjelju osim Gorice i Istre (18 sati), igraju još Osijek i Hajduk. Dvoboj Dinama i Rijeke je odgođen zbog europskih okršaja naših predstavnika.

Podijeli