Novosti Sport Događanja

Jakirović: Moji igrači su 'čvrsto na zemlji', mislim da se možemo nositi s Hajdukom

17.08.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice u nedjelju od 18 sati na Poljudu gostuju kod Hajduka, ekipe koja ih prošle sezone niti jednom nije pobijedila.

Goričani su slavili i u Splitu i na domaćem travnjaku pa se samo možemo nadati kako će Jakirovićeva momčad nastaviti na tom pozitivnom tragu i kako će Bili još malo morati pričekati na prvi trobod protiv našeg prvoligaša.

-->> Gorica u nedjelju nastavlja niz bez poraza protiv Hajduka?

Strateg Gorice studiozno je pripremio svoju momčad za jedno od najtežih gostovanja u ligi. Očekuje se preko 20 tisuća domaćih navijača, koji će pokušati pomoći svojoj ekipi doći do pozitivnog rezultata...

"Atmosfera i kod nas je odlična, pogotovo nakon pobjede nad Rijekom, kad smo uzeli važna tri boda! Momci su dobro, regenerirali, spremni smo za ono što nas čeka," najavio je strateg Gorice pa istaknuo:

"Uvijek je delikatan trenutak kad se gostuje na Poljudu, tamo nitko nije favorit osim Hajduka i to treba priznati."

"Nadam se kako ćemo se opet dobro prezentirati i kako će moji igrači reagirati u dobroj atmosferi. Siguran sam kako će biti puno gledatelja na tribinama. Prošle sezone nas nisu niti jednom pobijedili, Hajduk lovi tri boda, no, imamo i mi svoju računicu," dodao je Jakirović.

Hajduk je u prošlom kolu imao priliku pobjedom u Koprivnici doći do liderske pozicije na prvenstveno ljestvici, ispred Dinama, no, razočarali su svoje navijače porazom kod Slaven Belupa.

"Sigurno da ih je potreslo ispadanje iz Europe. Smatram i dalje kako je Hajduk bolji od Maltežana, ali dogodio im se jedan nesmotren trenutak. To je nogomet, sve je 50-50 i ne smije se nikoga podcijeniti. Mislim da će im to dobro doći, jer se mogu posvetiti prvenstvu. Došao im je novi trener, imaju novu energiju, uveo je 'njemačku disciplinu', igraju malo drugačije nego prije. Međutim, i dalje smatram kako se sa svima možemo nositi i napravit ćemo sve za pozitivan rezultat," analizirao je Jakir.

Redove Gorice ovog je tjedna pojačao iskusni ofenzivni veznjak Jiloan Hamad, koji će pravo nastupa dobiti tek od idućeg kola i gostovanja Prelecove Istre na velikogoričkom Gradskom stadionu.

-->> 'Irački lav' pojačao Goricu: Ovo mi je velika prilika!

"Prvi dojmovi su jako dobri, mislim da je ozbiljan igrač i da će nam donijeti što nam treba. Ima dobar CV, ne može se samo tako doći u jedan Hoffenheim. Ugodno sam se iznenadio u razgovoru s njim, zna što želi, karakteran je i gotovo svugdje gdje je igrao bio je i kapetan. To sve govori. Nadam se kako će se što prije spremiti, trebat će mu nekih sedam dana i onda ćemo ga postupno uvoditi u ekipu," otkrio je Jakirović  prva iskustva s treninga s novim veznjakom. 

"Bit će u konkurenciji za iduće kolo, a vidjet ćemo hoće li participirati i u finalu Županijskog kupa s Kurilovcem na Gradskom stadionu. Treninzi su jedno, ali se kroz utakmice najbolje igrač diže u formi."

Prijelazni rok traje do kraja kolovoza i mogući su i odlasci...

Miye, Lovrića, Čabraje...

"Nismo mi 'pustili' priču da je Čabraja tražen. Njegov agent je ozbiljan, on je to objavio i nije to 's neba palo'. Cijeli prelazni rok se mnogi klubovi raspituju za naše igrače...

"Moji igrači su čvrsto na zemlji i mislim kako taj interes može biti samo poticaj za njihove partije. Prije godinu dana Čabraja nije bio nigdje i ovo je samo poticaj i njemu i drugim igračima da se uz kvalitetan rad i odricanje puno toga može promijeniti i u pola godine, a ne u godinu dana. Jako mi je drago zbog Čabraje, jer radi izuzetno naporno."

Jakirović se nada pozitivnom rezultatu, baš kao i navijači Gorice.

"Hajduk je uvijek Hajduk. Bez obzira na trenutak smatram kako imaju veliki individualnu kvalitetu. Imaju dobrih igrača, budućnost je pred njima. No, treba gledati momčad i mislim kako se možemo nositi s njima. Neće nam biti lako na Poljudu, nikome tamo nije lako, ali to je jedan izazov kojeg ćemo pokušati nadvisiti," zaključio je Jakirović prije dolaska na Poljud. 

Podijeli