Novosti Sport Događanja

Jakirove trupe ponovno na okupu: Nije problem naći dobrog igrača, problem ga je platiti

07.01.2020. / Damir Žbulj

Blagdanska pauza je završila i nogometaši Gorice ponovno su na okupu. Trener Sergej Jakirović napravio je prozivku i poveo prvi trening u novoj 2020. godini.

"Nakon zadnje utakmice malo smo svi odmorili, a već 23. prosinca igrači su dobili program po kojem su radili samostalno. Pripreme su kratke, ostaje nam još 25 dana do početka nastavka sezone. Nakon uvodnih testiranja već u srijedu krećemo punim gasom, dva puta dnevno," najavio je Jakir žestoki ritam. 

Prvi tjedan priprema zaključit će se prijateljskom utakmicom s Lokomotivom u subotu. Idući tjedan, 16. siječnja, ekipa putuje u Medulin, gdje će brusiti formu za drugi dio sezone.

U Medulinu Gorica ostaje deset dana, odigrat će na turniru Arena kup u skupini tri utakmice i na kraju dvoboj za konačni plasman.

"Želimo biti u najboljoj formi već u prvoj utakmici protiv Osijeka na svom travnjaku."

Prvo pojačanje bit će Litavac Paulius Golubickas, mladi 20-godišnji ofenzivni veznjak, koji dolazi iz Suduve. Prvo na posudbu, s mogućnosti otkupa ugovora.

"Znam da je hrvatska liga snažnija, ali on je pokazao u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Europsku ligu da može raditi razliku i veselim se da će dobiti priliku to pokazati i kod nas."

"U igri su još neka imena koja naš sportski direktor dogovara. Probrali smo, sad dogovaramo uvjete. Uvijek sam govorio kako nije problem naći dobrog igrača, problem ga je platiti," naglasio je strateg Gorice.

Poznato je kako u nastavak sezone Gorica ulazi bez Marija Marine, no, još uvijek nema naznaka drugih izlaznih transfera, iako zanimanja za najbolje igrače i dalje ima. Prije svih za Lovrića i Kahlinu.

"Sigurno ćemo imati manje kartona," našalio se na račun odlaska dokapetana.

"Uhvatili su ga na zub, ali zna se kako on igra i drago mi je da tako igra i daje sve za momčad, a još mi je draže što su to ljudi iz inozemstva prepoznali. Dao sam zeleno svjetlo jer sam se sjetio sebe u igračkim danima. Dođe ti jednom takva prilika da riješiš neke stvari u životu, a već imaš određeni broj godina...

"Marina je dao jako puno Gorici, kroz Drugu i Prvu ligu, svojim poštenim pristupom, radom i profesionalnošću zaslužio je priliku za transfer. Nismo mu radili probleme, klub je bio maksimalno korektan, a ja mu želim samo puno zdravlja i da pokaže ono što je davao za Goricu. Probat ćemo naći zamjenu, ali mislim i da imamo unutarnjih rezervi na toj poziciji."

Na pripremama će biti i šest mladih nogometaša koji su stigli na probu...

Mateo Božić iz Vrapča, Matej Kelava iz Kurilovca, Paolo Matteoni iz HAŠK-a, Gojko Gadže iz Jaruna, Andrej Gluić te Albanac Cahani.

"Tako smo angažirali i Cherifa i Babeca pa ako nam bar još jedna zapne za oko bit će super!"

"Igrači su ozbiljno shvatili sve što smo se dogovorili kad smo se rastali."

"Nikog još neću otpisati, dok ne dovedemo nove igrače. Sve zavisi od pozicija. Naprimjer, Maslowski je bio ozlijeđen, sad se vraća, najbitnije je da je zdrav, ali ako netko stalno ima problema sa zdravljem onda ne možete u potpunosti računati na njega."

Konkurencija za Europu bit će izuzetna...

"Osijek je pokazao kako ima ambicije za napad na drugo mjesto. Vratili su Grezdu, ostali su svi na okupu, a mislim kako će se još pojačati. Hajduk je preuzeo Tudor, koji je se već pokazao u klubovima po Europi. Rijeka je možda slabija, ali vidjet ćemo što će oni 'iskemijati'. Lokomotiva također. Svi nešto ciljaju i to mi je drago. Nadam se kako ćemo mi zadržati svoju razinu i popraviti neke stvari u kojima smo bili lošiji."

"Moramo i popuniti neke pozicije u kojima smo deficitarni. Na papiru smo popunjeni stoperima, ali molim Boga da ostanemo zdravi. Treba nam konkurencija za desnog beka i desno krilo, koje će barem malo producirati ono što radi Lovrić na lijevoj stani. Ako se tu pojačamo onda možemo biti još bolji sigurno."

Kristijan Lovrić glavni je eksponat...

Još uvijek nije sigurno ostaje li u Gorici do ljeta ili odlazi već u siječnju. 

"Za Lovrića znam koliko i vi. Ima puno upita, i za ostale igrače, ali tko donese najveću ponudu taj će profitirati. Teže je prodati igrača u zimskom prijelaznom roku, ali se samo nadam kako ćemo biti spremni ako on ode. On je u polusezoni zaslužan izravno za 20 pogodaka. Ako ode, a ne reagiramo na pravi način imat ćemo problema."

ŽELJA - ČETVRTO MJESTO

Dvoboj s Osijekom na rasporedu je 2. veljače. 

"Brzo će proći ovih 25 dana, želim da ostanemo zdravi i da startamo kao lani u ovo vrijeme."

"Europa nije imperativ, ali bismo naravno željeli ostvariti taj cilj. Borit ćemo se za to peto mjesto, voljeli bismo uhvatiti nekog ispred nas. Peto mjesto će voditi u Europu ako Slaven Belupo ili Lokomotiva ne osvoje Kup. Peh je što su oni međusobni suparnici u polufinalu, znači jedan od njih će sigurno u finale, a tada je sve moguće...

"Trudit ćemo se da uhvatimo četvrto mjesto, to je cilj i ja bih osobno volio da budemo četvrti!"

Trener Jakirović naravno nije bio bez nogometa ove zime. Nastupio je na turniru legendi u Austriji, gdje je se ekipom veterana HNS-a osvojio prvo mjesto, u konkurenciji Sturma, GAK-a, bečke Austrije, Rapida, minhenskog Bayerna i Eintrachta.

"Idemo svugdje po Hrvatskoj i Europi kad nam se ukaže prilika. Uspjeli smo osvojiti, opravdali smo činjenicu da smo bolji od njih. Bilo je to ugodno druženje, vidio sam puno bivših suigrača i jedino mi je tješi kako sam ostao isti, a da su se oni ipak malo promijenili," zaključio jei punom snagom poveo svoje igrače prema novim pobjedama. 

 

 

Galerija slika

Jakirove trupe ponovno na okupu: Nije problem naći dobrog igrača, problem ga je platiti Jakirove trupe ponovno na okupu: Nije problem naći dobrog igrača, problem ga je platiti Jakirove trupe ponovno na okupu: Nije problem naći dobrog igrača, problem ga je platiti Jakirove trupe ponovno na okupu: Nije problem naći dobrog igrača, problem ga je platiti Jakirove trupe ponovno na okupu: Nije problem naći dobrog igrača, problem ga je platiti Jakirove trupe ponovno na okupu: Nije problem naći dobrog igrača, problem ga je platiti Jakirove trupe ponovno na okupu: Nije problem naći dobrog igrača, problem ga je platiti Jakirove trupe ponovno na okupu: Nije problem naći dobrog igrača, problem ga je platiti Jakirove trupe ponovno na okupu: Nije problem naći dobrog igrača, problem ga je platiti Jakirove trupe ponovno na okupu: Nije problem naći dobrog igrača, problem ga je platiti Jakirove trupe ponovno na okupu: Nije problem naći dobrog igrača, problem ga je platiti Jakirove trupe ponovno na okupu: Nije problem naći dobrog igrača, problem ga je platiti

Podijeli