Novosti Sport Događanja

Izvrsni nastupi mladih velikogoričkih karatista na jakom WKF Youth League u Poreču: Stasa jedna nova generacija...

03.07.2021. / Damir Žbulj

Poreč je bio domaćin velikom WKF Youth League karate turniru na kojem je nastupilo oko 1600 natjecateljica i natjecatelja iz 50 svjetskih država.

Među njima su bili i mlade nade Karate kluba Velika Gorica, koji je u dvoranu Žatika stigao s jednim dijelom U14 ekipe. Bio im je to prvi nastup na jednom takvom jakom natjecanju!

"Nažalost, nije osvojena nijedna medalja, ali dečki i cure su iznad očekivanja odradili svoje borbe. Iznimno nas veseli da su gotovi svi borci prošli nekoliko kola, i to protivnike i protivnice koji su 'krema' europskog karatea," javio je trener Goran Živković.

Katja Braica je u kategoriji +47 kilograma pobijedila predstavnicu Češke pa nakon toga dvije Ukrajinke, ali je nakon toga izgubila od njihove sunarodnjakinje te na kraju od reprezentativke Srbije.

U iznimnoj konkurenciji osvojila je sedmo mjesto!

Ema Filković je u istoj kategoriji uvjerljivo s 8:0 na prvoj prepreci svladala Slovenku, ali je izgubila od predstavnice Belgije 6:4.

Vita Kučan i Matea Kordić su u kategoriji do 47 kilograma izgubile u svojim prvim borbama.

Vito Hulina (-40kg) je dobio predstavnike Italije i Ukrajine, ali je nakon toga izgubio iduću borbu.

Nikola Huzjak je u kategoriji iznad 55 kilograma ostvario pobjede nad protivnicima iz Belgije i Ukrajine, ali je nakon toga u četvrtfinalu poražen od kolege iz reprezentacije Nikole Kadića te u repasažu od predstavnika BiH.

Lucije Kirinić je u kadetskoj konkurenciji do 47 kilograma pobijedila suparnicu iz BiH (3:1), ali je u idućoj rundi tijesno poražena od vršnjakinje iz Latvije.

S obzirom u kakvim su uvjetima ove sezone trenirali, ovo su sve fantastični rezultati.

"Stasa jedna nova generacija, koja će vrlo brzo raditi vrhunske rezultate," dodao je Živković pa zaključio:

"S pravom očekujemo dobre rezultate s državnog prvenstva, koje će se održati u listopadu, a na kojem ćemo nastupiti s preko dvadeset natjecatelja!"

Uvjereni smo kako će tako i biti te s nestrpljenjem čekamo njihove nove nastupe u novoj sezoni.

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli