Novosti Sport Događanja

Izbornik Nikolić i četiri Goričana u borbi za juniorsko Svjetsko prvenstvo

03.01.2023. / Damir Žbulj

Hrvatsku juniorsku rukometnu reprezentaciju od petka do nedjelje čekaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a veliki doprinos našoj izabranoj vrsti dat će i HRK Gorica.

Trener Andrija Nikolić je izbornik ove juniorske reprezentacije, a u ekipu su i četiri mlada igrača Gorice, bek Jakov Dujić, krilo Rok Malin, pivot Adam Šalić i vratar Mislav Turčić.

Hrvatska kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u talijanskom Chietiju otvara u petak, 6. siječnja, protiv Izraela, u subotu je na rasporedu okršaj s vršnjacima iz Crne Gore, dok je posljednji dvoboj na rasporedu u nedjelju, protiv domaćina Italije.

Plasman na Svjetsko prvenstvo, koje se u lipnju i srpnju igra u Njemačkoj, izborit će samo pobjednik skupine i hrvatske juniore čeka veliki izazov, nakon što je lani u Portugalu ova generacija podbacila na Europskom prvenstvu.

Na završnim pripremama u Poreču, uz Turčića, Malina, Šalića i Dujića, još su i Matej Mandić, Ivan Barbić, Marin Božičević, Matija Car, Patrik Hršak, David Štrković, Karlo Jurić, Filip Odak, Marin Lisac, Matej Vuleta, Petar Lulić i Matej Komljenović.

U stručnom stožeru su, uz izbornika Nikolića, trener Hrvoje Cikoja, trener vratara Želimir Popović, fizio Dinka Biočić i tehniko Dean Vučić, koji je prije šest godina bio trener rukometašicama goričkog Udarnika. Vučić je igrao rukomet u Radniku, trenirao je mlađe dobne kategorije u HRK Gorica, gdje je bio i sportski direktor, a radio je i s rukometašicama Radnika i Gorice.

Podsjetimo, Andrija Nikolić je na nedavnom izboru ZSUGVG proglašen najboljim trenerom u velikogoričkom sportu za prošlu 2022. godinu, a rukometaši HRK Gorica su proglašeni najboljom momčadi našeg grada.

Podijeli