Novosti Sport Događanja

Iz Žalgirisa u Goricu: Nikoličius novi izvršni dopredsjednik

30.01.2018. / Ivana Ćurić

Mindaugas Nikoličius novi je izvršni dopredsjednik HNK Gorice i član Izvršnog odbora, priopćili su iz goričkog drugoligaša.

HNK Gorica sa zadovoljstvom je potvrdila imenovanje Nikoličiusa kao novog člana svog stožera i odgovornog za sportska pitanja. Litavac koji je već počeo s radom, potpisao je ugovor na pet godina, s mogućnošću produljenja za još pet godina.

Nikoličius je posljednjih osam godina proveo kao sportski direktor u litavskom klubu Žalgirisu iz Vilniusa u kojem je također bio i član Izvršnog Odbora te im je pomogao osvojiti petnaest glavnih naslova.Prilikom potpisivanja ugovora Nikoličius je zahvalio predsjedniku HNK Gorice na pruženoj prilici i ukazanom povjerenju. 

-Volio sam svaku minutu provedenoj u Žalgirisu, oni su klub s fantastičnim ljudima i fantastičnim navijačima, ali došlo je vrijeme da potražim novi izazov-kazao je Nikoličius. Dodao je kako na ovog gleda kao na novi i uzbudljivi projekt te ga veseli što će služiti navijačima, osoblju i igračima HNK Gorice u narednom razdoblju.

Novi izvršni dopredsjednik HNK Gorice proveo je karijeru u Litavskom nogometnom savezu (2005-2006), zatim u škotskom klubu Heart of Midlothian (2006-2008) i Žalgirisu iz Vilniusa (2010 - 2017). Tijekom posljednjih šest godina Žalgiris Vilnius osvojio je četiri litavska prvenstva, šest naslova Kupa i pet Superskupa za redom.

-U svoje osobno ime kao i cijelog tima HNK Gorica, izražavam dobrodošlicu Nikoličiusu u našu obitelji i veselim se dugom i plodonosnom odnosu kako bismo započeli uzbudljivu novu eru u klubu- rekao je predsjednik HNK Gorica Nenad Črnko te dodao kako je Nikoličius široko cijenjen kao vrlo dobar sportski direktor u europskom nogometu.


Podijeli