Novosti Sport Događanja

Ira Misir i Jelena Buchberger trostruke prvakinje Hrvatske!

20.11.2018. / Damir Žbulj

Fenomenalne rezultate u mlađim dobnim kategorijama ponovno su ostvarili članovi badminton kluba Velika Gorica. Nakon odličnih rezultata u kadetskoj kategoriji Filipa Antunovića, Ivana Mancea i Jelene Buchberger, u konkurenciji mlađih kadeta i mlađih juniora velikogorički badmintonaši opet su briljirali.

-->> Filip Antunović osvojio dva zlata i srebro na prvenstvu Hrvatske

Jelena Buchberger (U13) i Ira Misir (U17) postale su trostruke prvakinje Hrvatske! Vrhunskim partijama stigle su do svoja tri zlata bez izgubljenog seta.

Jelena je u U13 finalu bila bolja od Ane Pranić s 21:8 i 21:9.

Ira je u završnoj borbi za U-17 naslov prvakinje Hrvatske svladala Barbaru Janičić s 21:16 i 21:11.

S Barbarom u paru Misir je slavila i u konkurenciji parova, pobjedom 21:16 i 21:18 nad kombinacijom Cvitkušić/Šaban.

Vito Buchberger (U17) osvojio je zlato u mješovitom parovima s Irom Misir te srebro s Mihaelom Jurenićem.

Jurenić je osvojio i brončanu medalju sa Sunčicom Sertić, dok je brončanu U17 medalju osvojio i Filip Antunović, u paru s Ivom Sulić iz BK Medvedgrad.

Jelena Buchberger je naslov prvakinja hrvatske (U13) osvojila i s Vlatkom Kopsom, nakon 21:16 i 21:13 pobjedom nad Anom Pranić i Korom Špehar, dok je s Rokom Pipunićem zlato u mješovitim parovima zaslužila poslije 21:7 i 21:10 sigurne pobjede nad Mihaelom Pjatakovom i Anom Pranić.

"Pokazali smo da smo najbolji klub u Hrvatskoj u mlađim uzrastima," poručili su iz BK Velika Gorica!

Domaćin U13 i U17 završnice bila je OŠ Župa dubrovačka (BK Dubrovnik). U konkurenciji mlađih kadeta nastupilo je 30 igrača iz osam klubova, a u konkurenciji mlađih juniora nastupilo je 26 natjecatelja iz devet klubova. Vrhovni sudac bio je Darko Ivanković iz Velike Gorice.

Dubrovčani su pripremili i dva pehara za najkorisnije igračice (MVP) u obje konkurencije, a uz praktične nagrade trofeje su u svoje ruke zasluženo i očekivano preuzele Ira Misir i Jelena Buchberger!

Galerija slika

Ira Misir i Jelena Buchberger trostruke prvakinje Hrvatske! Ira Misir i Jelena Buchberger trostruke prvakinje Hrvatske! Ira Misir i Jelena Buchberger trostruke prvakinje Hrvatske!

Podijeli