Novosti Sport Događanja

Impresivne prve vizualizacije kineskog stadiona u Velikoj Gorici

12.07.2019. / Damir Žbulj

Objavljene su prve slike računalne 3D vizualizacije izgleda novog stadiona u Velikoj Gorici, kojeg bi trebala do 2023. godine sagraditi velika kineska kompanija Z-Run.

Tvrtka zadužene za provedbu projekta je Eurogate Sport Industries d.o.o., na čelu s direktorom Ivanom Herakom, bivšim ministrom turizma u nekoliko Vlada RH i bivšim zaposlenikom Hrvatskog nogometnog saveza, koji je prošle godine jedno kratko vrijeme imao funkciju 'glavnog managera za strateško planiranje, EU fondove i promocije'.

 

Uz današnji Gradski stadion trebalo bi u nešto više od četiri godine niknuti moderno nogometno zdanje s oko 35 tisuća sjedećih mjesta, a prema nacrtu hrvatskog arhitekta Mirsada Mustedanagića, koji bi u svojoj najjeftinijoj varijanti koštao nešto više od 50 milijun, a u najskupljoj oko 100 milijuna eura. Osim velebnog stadiona 's pet zvjezdica' izgradio bi se i nogometni kamp, Akademija i različiti ostali poslovni sadržaji, poput hotela i trgovačkog centra.

Čelnik HNK Gorica i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Nenad Črnko samo je kratko poručio: "Držim fige!"

Spektakularan stadion bio bi multifunkcionalan objekt, koji bi osim vrhunskih sportskih priredbi mogao ugostiti i brojne koncerte i sasvim je jasno kako Kinezi imaju svoju računicu u Velikoj Gorici i da imaju jasan plan kako maksimalno iskoristiti višenamjensko zdanje koje će izgraditi u našem gradu.

Podijeli