Novosti Sport Događanja

Gradići plove prema sigurnoj zoni

27.03.2017. / Sportska redakcija

Na teškom gostovanju u Strmcu Samoborskom nogometaši Gradića stigli su do treće uzastopne pobjede. Protiv domaće Save slavili su s 3:0 uz dva pogotka Filipa Župetića te jednim Nikole Furića koji je i načeo mrežu domaćina.

-Prvo poluvrijeme je bilo tvrdo. Igralo se čvrsto i borbeno s jedne i druge strane, no u nastavku smo mi zaigrali još bolje da bi ih prvim golom presjekli nakon čega nam je bilo puno lakše igrati- o utakmici će vratar Gradića, Petar Kovačić.

Gradići su zasigurno najugodnije iznenađenje lige jer od 12 mogućih bodova osvojili su njih deset čime su se odvojili od opasne zone. Još jedan vrlo zanimljiv podatak je kako je mreža Gradića ostala čista nakon 360 proljetnih minuta.

-To najbolje pokazuje kakva smo mi momčad. Ja sam samo kotačić u svemu tome, sve ostalo zasluge su momčadi, ali i trenera Zorana Tomčića koji je napravio fantastičan posao. Njegov potpis itekako se vidi zbog čega ne bi trebali imati briga oko ostanka- kaže Kovačić o proljetnoj renesansi gradićke momčadi koja je po broju osvojenih bodova u nastavku prvenstva na drugom mjestu.

U ostalim utakmicama 19. kola postignuti su sljedeći rezultati: Zagreb II-Libertas 2:0, Polet-Špansko 2:3, Mladost-Udarnik 2:2, Gaj-Zelina 0:1, Radoboj-Moslavina 1:2, Savski Marof-Dinamo 4:2 i Karlovac 1919-Ponikve 1:0.

Podijeli