Novosti Sport Događanja

Gradići i Mraclin igraju 'novu' četvrtu ligu, sezona u JŽNL i 1. ŽNL Istok kreće krajem kolovoza

08.07.2021. / Damir Žbulj

Nakon uspješno odrađene izazovne sezone, koju su obilježile mjere izazvane pandemijom koronavirusa, amaterski nogometni klubovi polako počinju razmišljati o budućim izazovima.

Osnovana je nova 4. Nogometna liga Središte Zagreb - Skupina B, u kojoj će se natjecati klubovi iz Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije.

Reorganizacijom natjecanja tamo će igrati Gradići i Mraclin, koji je to izborio kroz JŽNL. Odra i Dinamo iz Odranskog Obreža natjecat će se u skupini A u kojoj će biti klubovi iz Zagreba te Krapinsko-zagorske i Karlovačke županije.

U Skupini B igrat će još NK Lekenik, NK Zelina, NK Banovac iz Gline, NK Croatia Hrastje, NK Libertas Novska, NK Moslavina iz Kutine, NK Rugvica Sava 1976, NK Samobor, NK Sava Strmec, NK Stupnik, NK Sutla-Laduč, NK Top iz Kerestinca, GNK Tigar Sveta Nedelja i NK Topusko.

Prvo kolo zakazano je za kraj kolovoza (28./29.08.).

Tajnik Nogometnog saveza Velike Gorice Stjepan Petrac osvrnuo se na prošlu sezonu:

"Za neke klubove i njihove selekcije sezona je bila uspješna, za neke manje uspješna. Takmičenje treba shvatiti kao igru, nadmetanje. Ne treba očajavati nad lošijim rezultatima, već se okrenuti prema budućnosti. Svima Vama predsjednik Mihalj i tajnik NS Velika Gorica čestitaju na postignutim rezultatima kao i na uspješnoj i korektnoj suradnji tijekom natjecateljske sezone."

"Želimo da Vam se u narednoj sezoni ostvare sve Vaša želje. Za ostvarenje istih morate već sada pokrenuti neke od aktivnosti..."

Klubovi već sada trebaju prijaviti svoje selekcije za određeni rang natjecanja i dobne nkategorije. Registrirati nove igrače, obaviti liječničke preglede, a za svaku selekciju 'licencirati' po jednog trenera i dva predstavnika kluba, ali i izvršiti eventualne zaostale financijske obveze.

Jedinstvena županijska nogometna liga će u novoj sezoni imati 16 klubova, koja također kreće posljednji vikend u kolovozu.

Svoje mjesto su osvajanjem 1. ŽNL Istok te kroz kvalifikacije u ovom rangu natjecanja osigurali Kupa iz Pokupskog te Mladost iz Obrezine, koji će se tako priključiti Turopoljcu iz Kuča, Poletu iz Buševca, Lomnici, Klasu iz Mičevca i Jelačiću iz Vukovine. U JŽNL suparnici će im biti i Bregana, Dinamo iz Jakovlja, Jaska-Vinogradar, Rakov Potok, Sloga iz Križa, Strmec iz Bedenice, ŠNM Naftaš Ivanić, Vatrogasac iz Zdenaca Brdovečkih te Zrinski iz Farkaševca.

U 1. Županijskoj nogometnoj ligi Istok natjecat će se 14 klubova. NK Turopolje je osvojilo naslov prvaka 2. ŽNL istok te će se tako priključiti Vatrogascu iz Kobilića, NK Posavec Orle, Meštrici iz Gornje Lomnice, Dinamo Hidrelu iz Novog Čiča te NK Buna iz Male Bune. U prvoligaškom županijskom društvu su još i vrbovečka Dubrava, Kloštar, NK Lonja, NK Ban Jelačić Banovo, Gaj, NK Milka Trnina, NK Ostrna i Rakovec

"NK Kupa i NK Turopolje prvaci su 1. odnosno 2. ŽNL Istok. NK Lukavec, NK Mraclin i NK Mladost Obrezina plasirali se u 3. HNL, u 4. NL, odnosno u JŽNL. Juniori HNK Gorica plasirali se u 1. HNL preko kvalifikacija. Čestitka klubovima na postignutim rezultatima, kao i zahvala svim klubovima na korektnom ponašanju i isto takvoj suradnji. Ovakav uspjeh nismo dugo imali i to je rezultat kvalitetnog rada u klubovima, ali je i rezultat i činjenice da Velika Gorica u posljednje vrijeme izdvaja znatna sredstva za sport i nogomet, kroz razne oblike," poručio je predsjednik NSVG Željko Mihalj pa dodao za kraj: "Želimo Vam puno sreće i sportskih i svih drugih uspjeha u natjecanju!"

U prvom kolu JŽNL Ban Jelačić u Vukovini dočekuje Dinamo iz Jakovlja, Klas gostuje u Bedenici, Polet je domaćin Slogi, kod Turopoljca u Kuče stiže Rakov Potok, Lomnica igra sa Zrinskim, dok je odmah na rasporedu i veliki derbi Mladosti i Kupe u Obrezini. 

Turopolje na otvaranju sezone u 1. ŽNL Istok na svom terenu dočekuje NK Ban Jelačić Banovo, Posavec igra kod Lonje, Meštrica dočekuje Kloštar, dok će Buna gostovati kod Milke Trnine, Dinamo Hidrel kod Gaja, a Vatrogasac kod Rakovca.  

Podijeli