Novosti Sport Događanja

Gorici bod na premijeri

19.08.2016. / Nefertum IT
U svoj sedmoj drugoligaškoj sezoni nogometaši Gorice po prvi puta na premijeri nisu osvojili trobod ako se gledaju domaće utakmice. Niz započet pobjedom protiv Mosora 2010. godine (4:0) nastavljen je slavljima protiv Rudeša (1:0), Bistre (2:0) i Sesveta (2:0) da bi ta tradicija danas bila prekinuta osvajanjem boda protiv Lučkog. U prijašnje dvije sezone Lučko se po Goričane kada su u pitanju domaće utakmice pokazalo jako neugodnim suparnikom, a taj epitet zadržat će i nakon današnjeg dvoboja koji je završio rezultatom 2:2.

0 velika.jpg

Lučko je na odmor otišlo s prednošću od 2:0 do koje su došli u posljednjih šest minuta. Po viđenom nije mirisalo na takav scenarij jer Gorica je nakon što je Mihaljević u šestoj minuti pogodio vratnicu preuzelo kontrolu nad susretom i bila bliže pogotku. Možda, je u tim trenucima i Benjamin Tatar mogao bolje reagirati!?

0 velika 1.jpg

U takvom naletu domaćih igrača Lučko je u 39. minuti prekrasnim zgoditkom Tolića čiji je udarac odsjeo pod gredu domaćeg vratara Šuškovića povelo s 1:0, da bi lopta u domaćoj mreži odsjela i u 45. minuti nakon što je glavom iz blizine pogodio Miletić.

Uvođenje Pejića i Žutića za preokret

Zvona za uzbunu na domaćoj klupi ozbiljno su zazvonila, te je trener Damir Milinović u nastavak krenuo s dvije izmjene; iz svlačionice se nisu vratili Oliver Sumić i Marko Muhar umjesto kojih su ušli Damir Žutić i Marin Pejić. Krenula je Gorica tada otvorenog garda, a to joj se isplatilo već u 51. minuti kada je prekršajem za najstrožu zaustavljen upravo Pejić. Siguran realizator s bijele točke bio je Toni Španja.

0 velika 2.jpg

Rani pogodak bio je dodatni vjetar u leđa za domaće igrače koji su nastavili s opsadom gostujućeg gola. Prijetili su Jurjević i Tatar u dva navrata. Posebno domaćini mogu žaliti za njegovim izlaskom na vratara u 71. minuti. Visio je gol u tim trenucima u zraku. Domaću otvorenost gosti su umalo kaznili preko Baltića koji je pucao uz vratnicu, dok je udarac Prijića Šušković uspješno zaustavio izbacivši loptu u korner. Povukli su se gosti nakon toga, a kazna ih je sustigla u 83. minuti nakon što je proigravanje Serdarušića, ponajbolji domaći igrač Marin Pejić provukao golmanu kroz noge.

0 velika 3.jpg

U posljednjih desetak minuta gosti su čuvali bod, dok je Gorica pokušavala stići do potpunog preokreta. No, bezuspješno. Nakon 2:2 i osvojenog boda gosti mogu žaliti što u drugih 45. minuta nisu izdržali i kući odnijeli puni plijen, dok domaći igrači pak mogu žaliti što i u prvom dijelu nisu bili na razini igre iz nastavka kada su uspjeli anulirati prednost Lučkog. Ovako nakon devedeset minuta, jedni i drugi trebaju biti zadovoljni što su ostali neporaženi.

Reakcije trenera

Damir Milinović (HNK Gorica):
„Dečke sam cijeli tjedan upozoravao da nisu zvijezde dok ne izađu na teren. Tko je di igrao pada u vodu ako na terenu ne daš 100 posto. Prvo poluvrijeme smo izgledali kao da se po prvi puta vidimo, dok smo u drugom bili vrhunski. Trebali smo zabiti još koji gol. Jednostavno, fali nam ta špica, no uvođenjem Pejića smo pogodili. Nakon svega moramo biti zadovoljni, no ja nisam zadovoljan pristupom. Neki igrači se trebaju zamisliti, jer više neće dobivati ovakve prilike“.

Marko Pinčić (NK Lučko): „Zadovoljan sam, jer sam ja u najavi utakmice rekao da nam je cilj da odigramo dobro. U tome smo uspjeli, pokazali smo da imamo kvalitetu, jer protiv jednog favorita smo poveli s 2:0“.

2. HNL, 1. KOLO
HNK GORICA – NK LUČKO 2:2 (0:2)
STRIJELCI:
0:1 Tolić (39), 0:2 Miletić (45), 1:2 Španja (51- 11m), 2:2 Pejić (83)
HNK GORICA: Šušković, Matošević, Jančetić, Muhar (od 46. Pejić), Španja, Sumić (od 46. Žutić), Jurjević, Postonjski (od 72. Serdarušić), Tatar, Franić, Marina. TRENER: Damir Milinović
NK LUČKO: Nevistić, Rihtar (od 50. Cetina), Husinec, Tolić, Petrović, Shin, Mihaljević (od 70. Prijić), Miletić, Karamatić, Hodžić, Anić (od 60. Baltić). TRENER: Marko Pinčić  

Podijeli