Novosti Sport Događanja

Goričani se izvukli iz ponora i na kraju uzeli vrijedan bod u Poreču

01.12.2019. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice uspjeli su na gostovanju u Poreču doći do vrijednog boda (25:25), u borbi za vrh ljestvice prvog dijela sezone Paket 24 Premijer lige.

Nakon izjednačenih prvih deset minuta domaćin radi osjetniju razliku i do predaha uspijeva doći i do pet golova viška (15:10). Goričani furiozno otvaraju nastavak i s četiri uzastopna pogotka, preko Ćavara, Laljeka i Kraljevića, u potpunosti hvataju priključak, ali nastavljaju u tom ritmu i uskoro dolaze do prednosti. Inicijativu tada u napadu preuzima Jakov Vrdoljak, a Gorica serijom 10:2 do 43. minute dolazi do 'plus tri' (17:20).

Poreč je uspio brzinski uzvratiti i na ulasku u posljednjih 15 minuta ulazi se s izjednačenim rezultatom. U neizvjesnoj završnici Gorica prvo stiže do minimalne prednosti, međutim, domaći preko Filipovića na ulasku u posljednju minutu dolaze do poravnanja, a njihov vratar Subotić zaustavlja posljednji udarac Vrdoljaka i na semaforu ostaje konačnih 25:25.

Predvodio je ponovno Davor Ćavar, koji je uz samo jedan promašaj postigao devet pogodaka, od čega šest s linije sedam metara (6/6).

Ivan Laljek i Jakov Vrdoljak dodali su po pet golova svaki, dok je Stipe Purić upisao šest intervencija...

Filipović, Perić i Radaković su predvodili domaće s također po pet golova.

Ekipa Andrije Nikolića je prekinula niz od šest uzastopnih pobjeda, ali je niz neporaženosti produljila na osam utakmica te je sa 16 bodova i dalje na vrhu ljestvice. Dubrava zaostaje četiri boda, ali ima i susret manje, koji u nedjelju igra kod Sesveta.

Goričani u idućem kolu na dočekuju Umag, jedinu ekipu koja ih je dobila ove sezone, dok će u posljednjem prvenstvenom susretu prije zimske pauze gostovati u Bjelovaru.

 

 

 

Podijeli