Novosti Sport Događanja

Goričani pokleknuli na Baldekinu: Odigrali smo loše

06.10.2018. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice upisali su poraz u svom povratničkom nastupu u premijerligaškom društvu. Ekipa Josipa Sesara je na gostovanju kod Šibenika izgubila rezultatom 86:79 (17:19, 20:24, 28:14, 21:22).

Solidno  je Gorica igrala prvo poluvrijeme, imala prednost, a u jednom trenutku bilo je i devet poena razlike. Ipak, Domagoj Šarić šest sekundi prije velikog odmora ubacuje tricu za 37:43, uoči početka drugog dijela.

Kao da je taj ubačaj u potpunosti okrenuo utakmicu na stranu domaćina, koji su u nastavku bili razigraniji i borbeniji te su na kraju stigli do zasluženog slavlja.

Martin Junaković je bio nerješiva zagonetka za Sesarovu momčad i Šibenčani dolaze do potpunog preokreta i dvoznamenkaste razlike.

Goričani su u posljednjoj dionici stigli na samo pet poena zaostatka, ali nakon nesportske pogreške Kapuste sve je krenulo nizbrdo. Nakon nove trice Bašića i kontre Paića, tri i pol minute prije kraja, na semaforu je 82:67 i domaćin je mirno zaključio dvoboj pred gotovo ispunjenim tribinama dvorane na Baldekinu.

Junaković je na kraju briljirao s 31 poenom i 50 posto šuta (8/16 za 2p i 4/8 za 3p).

Gorica je u Šibenik stigla bez dva važna igrača prve petorke, Petrovića i Papca. Najefikasniji je bio kapetan Ante Mašić sa 17 koševa i šest skokova, dok je Ljubo Prgomet dodao 16 poena. Po 13 su ubacili Marin Zrnić i Marko Baković. Borna Kapusta je upisao osam asistencija, pet skokova i četiri poena.

"Mislim da smo energetski pali u drugom poluvremenu. Igrali smo bez dva važna igrača. Međutim, to nam nije opravdanje. Naša obrana je u nastavku bila jako slaba. Odigrali smo lošu utakmicu i konačnih sedam razlike nije realan pokazatelj onog što se dogodilo na terenu. Šibenik je odigrao dobro, iako i oni imaju svojih problema, i zasluženo su stigli do pobjede," kritički je analizirao susret strateg Gorice.

U preostalim utakmicama subotnjeg programa Split je slavio kod Hermes Analitice s 90:71, dok je Cibona upisala pobjedu kod Škrljeva 86:66.

U nedjelju igraju Cedevita i Vrijednosnice Osijek te Alkar i Zabok, dok će prvo kolo zaključiti Bosco i Zadar u utorak.

U drugom kolu Gorica je idućeg subote domaćin Boscu, starom znancu iz prošlosezonskog društva Prve muške lige. 

(Foto: KK Gorica)

Podijeli