Novosti Sport Događanja

Gorica vreba senzaciju protiv Zadra: Ozlijedio nam se i Mazalin, vidjet ćemo koliko će biti spreman

20.05.2021. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice pokušat će na svom parketu Gradske sportske dvorane iznenaditi Zadar i tako doći do izjednačenja u polufinalnoj seriji doigravanja za naslov prvaka Hrvatske!

“Mi i dalje igramo bez tri svoja ozlijeđena igrača, Batura, Ljubičića i Bakovića, a na prethodnoj utakmici nam se ozlijedio i Lovro Mazalin. Vidjet ćemo pred samu utakmicu koliko će on uopće biti spreman da participira u ovom susretu. U svakom slučaju mogu ponoviti ono što sam rekao prije polufinala – da je Zadar izraziti favorit u ovoj seriji. Mi ćemo se svakako dobro pripremiti, treba nam biti putokaz ono drugo poluvrijeme koje smo odigrali u Zadru i vidjeti gdje će nas to odvesti,” najavio je trener Bikova Josip Sesar.

Dvoboj je na rasporedu u četvrtak od 20.30 sati i šteta je što gledatelji zbog epidemioloških mjera ne mogu u dvoranu...

"Fokusirat ćemo se na našu igru i dati svoj maksimum. Držat ćemo se taktičkih segmenata koje smo dogovorili i na domaćem terenu igrati s više samopouzdanja. Zadar igra na visokoj razini i očekujem još jednu dobru utakmicu," dodao je Ozren Pavlović, dok se Uljarević nada iznenađenju: "U prošloj utakmici odigrali smo dobro drugo poluvrijeme. Bili smo dosta agresivniji u obrani i u napadu, kažnjavali smo neke njihove propuste, jer mislim da su se i oni malo opustili u drugom dijelu. To nam je neka pouka kako trebamo igrati, kako i što trebamo raditi na terenu. Vjerujem u ovu ekipu, vjerujem da možemo pobijediti i vratiti seriju u Zadar!”

Zadrani su bili na vrhu HT Premijer lige i nakon završetka regularnog dijela sezone, no, u finalu doigravanja nisu bili od 2013., kad su izgubili od Cibone, dok su prvaci Hrvatske posljednji put bili davne 2008. godine!

“U prvoj utakmici smo napravili ono što smo željeli, ostvarili smo tu prvu pobjedu. Mi sad idemo u Goricu s ciljem da tamo završimo seriju. Vidjeli smo u drugom poluvremenu protiv Gorice da ako se malo opustimo oni imaju kvalitete da nam naprave probleme. Sigurno da želimo odigrati kao što smo odigrali prvo poluvrijeme. Moramo biti koncentrirani, pravi, igrati zajedno i dvokorakom ući u finale,” najavio je susret Veljko Mršić.

“Gorica je na domaćem terenu svima nezgodan protivnik. Ove sezone smo tamo doživjeli onaj poraz i prošle sezone smo odigrali lošu utakmicu u Gorici, tako da su na svom parketu opasni. Mi jednostavno moramo pokušati igrati što veći dio utakmice kao što smo odigrali prvo poluvrijeme u ponedjeljak, ako to učinimo onda pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Nama u prilog ide što Gorica nema neku širinu na visokim pozicijama, ali su pokazali u drugom poluvremenu da sa 'small-ball' petorkom mogu napraviti problema. Mi moramo pristupiti maksimalno fokusirano i završiti seriju u Gorici,” rekao je iskusni Domagoj Vuković.

U drugom polufinalu Split je poveo protiv Cibone. 

 

(Foto: KK Zadar, Zvonko Kucelin)

 

 

Podijeli