Novosti Sport Događanja

Gorica talente traži i u Koreji, Patrik Periša pojačanje iz slavonskog drugoligaša

17.07.2019. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice marljivo se pripremaju za početak nove prvoligaške sezone, a klupska Uprava nastavlja raditi na pojačanjima za budućnost.

U suradnji s tehničkim sponzorom 'Fitogether - GPS tracking system' organiziran je kamp za mlade igrače u Južnoj Koreji. U kampu je sudjelovalo 40-ak nogometaša, neki su pokazali 'zavidnu kvalitetu', a najbolji pojedinci koji odgovaraju potrebama kluba bit će pozvani na dodatnu provjeru u Veliku Goricu.

 

Sponzorski ugovor s tvrtkom Fitogether vrijedan je više od 60.000 eura, potpisan u svibnju ove godine, osigurao je da Gorica u sljedeće tri godine koristi vrhunsku analitičku opremu, koja će omogućiti suvremeno pojedinačno praćenje utakmica i treninga kroz GPS sustav.

 

Osim dolazaka stopera Ćelića i Steenvoorden, ovaj prijelazni rok još nisu obilježili veliki transferi. Iako je bilo puno priče oko odlaska Kahline, Lovrića, Zwolinskog ili Čabraje, još u klub nije stigla ponuda koja bi zadovoljila ambicije Uprave i igrača.

ČEPINČANIN PERIŠA STIŽE IZ BIJELOG BRDA

Konkurenciju Nigerijcu Musi na desnom boku trebao bi pojačati Patrik Periša, 23-godišnji Čepinčanin, koji stiže iz redova slavonskog drugoligaša BSK-a iz Bijelog Brda.

Prošle sezone je u Drugoj HNL upisao 25 nastupa i zabio jedan pogodak.

MORO, SPUDIĆ I BAKULA NA POSUDBAMA

Nekolicina nogometaša poslana je na posudbu. Talentirani 22-godišnji branič Nasiru Moro kalit će se u drugoligašu iz Sesveta, 17-godišnji napadač Antonio Bakula posuđen je kod Deana Klafurića u Hrvatski dragovoljac, dok će se desni bočni Juraj Spudić nakon odrađenih priprema s Goricom i nastupa u prijateljskoj utakmici protiv Tabora iz Sežane, pridružiti Kurilovcu do svibnja iduće godine.

Bakula je do sada je nastupio za juniorsku momčad Gorice, a posljednji nastup upisao je u pripremnom susretu protiv Tuzla Cityja. Ganac Moro je za momčad Gorice upisao pet službenih nastupa, a posljednju prvenstvenu utakmicu odigrao je u veljači, u 2:2 remiju protiv Intera.

Upravo je momčad iz Zaprešića prvi suparnik Gorice na početku nove sezone HT Prve lige. U subotu na Gradskom stadionu od 21 sat.

Dvoboj će suditi 'najbolji hrvatski sudac' Ivan Bebek, pomoćnici će mu biti Borut Križarić i Maro Pepur, a četvrti sudac Marin Vidulin. 

Podijeli