Novosti Sport Događanja

Gorica ponovno u završnici ostala bez bodova

16.10.2017. / Sportska redakcija

Kao i protiv Dubrave, rukometaši Gorice i u Sesvetama su gotovo na identičan način u završnici utakmice ostali bez bodova. Iako su kontrolirali rezultat i igru 45. minuta na kraju su poraženi s 28:26.

Drugi je to gostujući poraz Goričana na identičan način, zbog čega je svima još teže jer znaju da su u obje utakmice zaslužili barem jedan bod, a na kraju su se kućama vratili bez ičega.

-Žal takvim raspletom ostaje, vidjeli smo da smo mogli uzeti bodove, a na kraju smo ostali poraženi. Igrači su dali sve od sebe, nisu se štedjeli, a na kraju im to nije nagrađeno, no mora nam se to negdje vratiti- kaže trener Hrvoje Pekera.

U Sesveta, kod novopečenog premijerligaša ništa nije naslućivalo na takav scenarij. Imala je Gorica uoči odlaska na odmor +7 (6:13, 7:14), a u početnim minutama drugog dijela bilo je i +6 . U 41. minuti pogotkom Davora Ćavara povela je Gorica s 20:16, nakon čega je uslijedio pad; razbranio se domaći vratar Igor Totić, ruka se malo skratila te su domaćini serijom 5:0 prešli u vodstvo. Punih devet minuta bila je Gorica u tim trenucima bez pogotka, da bi to zaustavio Hrvoje Ceković, nakon čega je uslijedila igra gol za gol gdje su više mirnoće u završnici imali domaći rukometaši.

-Jednostavno nismo izdržali iz više razloga; Matiću je pukla arkada, a kada su se domaći približio stvoren je i veliki pritisak u kojem se nismo snašli- kaže trener Hrvoje Pekera koji nema što za zamjeriti svojim igračima.

Luka Pandža s osam zgoditak bio je prvi strijelac Sesveta, dok su po sedam za Goricu postigli Ivan Laljek i Davor Ćavar.

PREMIJER LIGA, 4. KOLO
RK SESVETE – HRK GORICA 28:26 (11:16)
RK SESVETE: Gošić, Grgurić 2, Krndelj 4, Ćosić 2, Semren 3, Šehić, Šprem 5, Totić 12 obrana, Perković 1, Mirosavljević, Spahić, Pandža 8, Mihaljević 3, Mudrinjak 1 obrana, Šušnja, Zadro. TRENER: Dario Zrnić
HRK GORICA: Lončar 3 obrane, Ceković 3, Marjanović 1, Laljek 7, Matić 5, Pušić, Nedić, Božiček, Vladušić 2, Dijanić, Ćavar 7, Sladoljev 8 obrana, Žarković, Goršeta 1, Horvačić, Barišić. TRENER: Hrvoje Pekera

Podijeli