Novosti Sport Događanja

Gorica 'pokazala zube', Našičani na krilima Štrleka i Kuzmanovića zaslužili plasman na Final 4 Kupa

11.04.2024. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice nisu uspjeli iznenaditi favorizirani Nexe u dvoboju četvrtfinala Hrvatskog rukometnog kupa, iako je ekipa pod vodstvom Mateja Miškovića ponovno odigrala jednu itekako solidnu utakmicu...

Pogotovo u samom početku kad su domaći u prve četiri minute imali 4:1 prednost. Ipak, Našičani su u narednim minutama uhvatili priključak, preuzeli vodstvo i do poluvremena otišli na velikih šest razlike.

Veselin Vujović i njegovi Gromovi su u naš grad stigli nakon skandala u dvoboju sa Zagrebom, prekida dvoboja Lige za prvaka i bez suspendiranog Marka Bezjaka i ozlijeđenog Moslavca, ali viceprvak Hrvatske se u konačnici pokazao kao prejak suparnik, predvođen briljantnim Dominikom Kuzmanovićem, koji je lakoćom upisao 12 obrana, od čega su bila i tri sedmerca.

Gorica je u drugom poluvremenu na trenutke zaprijetila, u par navrata došla na 'samo' četiri razlike, ali jednostavno nije imala kvalitete da ovaj dvoboj odvede u neku neizvjesnost. Na kraju je na semaforu pisalo 31:38, a svi gorički ljubitelji rukometa mogli su uživati u jednoj sjajnoj sportskoj priredbi. Prvo ime Nexea bio je naš legendarni reprezentativac Manuel Štrlek sa sedam postignutih golova, dok su po četiri dodali Bakić, Jotić, Manci Mičević i Cohen.

Goricu su predvodili Jakov Dujić s osam i Matej Svržnjak sa sedam golova, dok je Laljek podijelio osam asistencija, uz četiri postignuta pogotka. Četiri su dodali i Vid Starčević i Kajo Cikatić, a Sorić i Turčić imali su zajedno sedam obrana.

 "Poslije ovog turbulentnog tjedna ja sam očekivao da nas čeka teška utakmica. Tako je i krenulo, ali kasnije su stvari došle na svoje mjesto. Svi su dobili minutažu, htio sam da rasporedimo snagu i da za subotu i utakmicu sa Sesvetama budemo što spremniji. Opet ja nisam zadovoljan, primili smo previše golova u drugom poluvremenu, ali kad je bila takva razlika, onda je teško motivirati igrače. Možda da je s druge strane bio neki jači protivnik, iako je Gorica svih 60 minuta trčala, 60 minuta su se borili i ja im čestitam na utakmici koju su odigrali," pričao je nakon pobjede gostujući trener Vujović pa komentirao partije Dujića i Svržnjaka, mladih nada hrvatskog rukometa:

"To je dobra vijest i za hrvatski rukomet i izbornike koji treniraju te igrače. Gorica ima dosta talentiranih momaka i na njih treba obratiti pažnju."

Nakon smjene trenera i dolaska Miškovića evidentan je napredak u igri i to je dobar znak i za iduću sezonu.

Gorica je trenutno na vrhu Lige za ostanak s identičnim brojem bodova kao i Dubrava, koja će u nedjelju u 17 sati doći u Gradsku sportsku dvoranu na derbi. Očekujemo ponovno ispunjenu tribinu, dobru atmosferu i još jednu kvalitetnu izvedbu domaćih rukometaša.

Na završni Final 4 Kupa, uz Nexe, plasirali su se još Sesvete, Zagreb i Bjelin Spačva iz Vinkovaca, a Festival rukometa je na rasporedu od 15. do 18. svibnja u Poreču.

Podijeli