Novosti Sport Događanja

Gorica nakon Cibosa sredila i Zadrane! Napokon!

07.03.2020. / Damir Žbulj

U sjajnoj atmosferi koju su priredili domaći navijači Gorica je stigla do toliko željenje pobjede, one nad Zadrom, jedinom ekipom koju u protekle dvije premijerligaške sezone nisu uspjeli svladati...

Napokon je 'skinut skalp' i Zadrana, trenutno vodeće ekipe na ljestvici i aktualnog ovogodišnjeg pobjednika Kupa Kreše Ćosića.

U dosadašnjim dvobojima ekipa Josipa Sesara uvijek je ostala 'kratka', međutim, ne i ovaj put!

Upisali su Goričani minimalno, ali zasluženo slavlje, a konačnih 74:73 (20:25, 26:15, 21:22, 7:11) ostat će zauvijek upisani u povijesti velikogoričke i turopoljske košarke.

Olakotna okolnost bila je i činjenica što su gosti u mislima bili u nedjeljnom okršaju ABA lige s Koper Primorskom, u grčevitoj borbi za opstanak u regionalnom natjecanju, kao i što su bili bez usluga kapetana Ivanova i Martina Junakovića.

U konačnici ipak ništa ne umanjuje ovu veličanstvenu pobjedu, osvojene vrijedne bodove, kao niti činjenicu da je KK Gorica u razmaku od nekoliko dana prvo svladala Cibonu, a sada i Zadar, velikane hrvatske košarke.

Zadrani su i puno bolje krenuli u dvoboj, brzo su stigli do dvoznamenkaste prednosti, a nakon prvih deset minuta imali su pet poena prednosti. Ali, druga je dionica u potpunosti pripala domaćim igračima, što je i usmjerilo utakmicu.

Raspoložen je bio Majcunić, pogađao je i razigravao Kapusta, a za 46:40 na poluvremenu svoje je doprinos dali su i Mazalin i Brzoja.

Početkom nastavka Zadrani preko Mavre love priključak, ali Petrović u tim trenucima vuče Goricu i uz podršku navijača na semaforu je i velikih 67:57. Gosti nisu posustali i u posljednjih deset minuta događala se prava drama. Jusupova momčad iskoristila je priliku, stigla na samo jedan poena zaostatka, ali srećom i ništa više od toga. S linije slobodnih bacanja promašivali su Brzoja i Mašić, ruka je zadrhtala. Zadrani su dobili sedam sekundi za posljednji napad, no, Uljarević nije pogodio šut...

Veliko slavlje predvodio je Borna Kapusta s 13 poena, osam asistencija i četiri skoka. Mazalin je dodao 12 poena i šest skokova, Ante Mašić imao je 11, a Milija Miković deset koševa.



Stefan Fundić utrpao je 16 poena, Dominik Mavra imao je 13 poena i sedam asistencija, ali nedovoljno za osvajanje bodova u Velikoj Gorici.

Pogled na tablicu je i dalje fenomenalan, Gorici je ovo bila 15 pobjeda, koliko ima i Split. Cibona ima jednu više, ali i utakmicu manje, dok je Zadar trećim porazom sezone ipak zadržao lidersku poziciju.

Sesarova ekipa u idućem kolu gostuje kod Furnir Dubrave, pretposljednje ekipe poretka.

 

 

Podijeli