Novosti Sport Događanja

Gorica i Kurilovec dogovorili suradnju, Perica Vidak preuzima klupu trećeligaša

10.07.2018. / Damir Žbulj

HNK Gorica i NK Kurilovec dogovorili su i uspostavili sportsku suradnju, koja će prije svega obuhvaćati posudbu mladih i potentnih igrača, sa željom za njihovom afirmacijom.

Prvi koraci suradnje su promoviranje dosadašnjeg stratega mlade momčadi Gorice Perice Vidaka u trenera seniorske momčadi Kurilovca.

"Uvjereni smo, zajedno s kolegama iz susjednog Kurilovca, kako je ovo veliki iskorak za turopoljski nogomet i kako ćemo zajedničkim snagama osigurati bolju budućnost za sve nogometaše i klubove našega kraja," poručili su iz HNK Gorica

"Uspostavom suradnje s NK Kurilovec pojavila se mogućnost i obostrana želja da preuzmem momčad. Kako samostalno vođenje trećeligaša za mene predstavlja veliki izazov i logičan slijed u trenerskom odrastanju, nisam previše dvojio i prihvatio sam novi izazov. Smatram kako će mi samostalno vođenje utakmica u zahtjevnom natjecanju omogućiti ispravan i kvalitetan daljnji razvoj s obzirom na godine," poručio je novi trener trećeligaša Kurilovca, koji je prošlu sezonu završio na sedmom mjestu, iako se dobar dio vremena pod vodstvom Damira Biškupa borila i za bolje pozicije.

Završnica 3. HNL - Zapad bila je katastrofalna, jer u posljednjih jedanaest susreta momčad je ostvarila tek jednu pobjedu (Rudar), dok je upisala osam poraza (Vrapče, Opatija, Špansko, Krk, Trnje, Zagorec, Pazinka, Jadran) i dva remija (Maksimir, Dubrava Tim kabel).

Ova godina bila je izuzetno turbulentna za klub. Više nemamo Udarnik nego NK Kurilovec, a u travnju su ostavke podnijeli sportski direktor Darko Janječić Žica i Daniel Gorenc, koji je u siječnju na Skupštini na kojoj je došlo do promjene imena, na predsjedničkoj funkciji naslijedio Filipa Gabelicu, sportskog djelatnika 2016. godine, u izboru Zajednice sportskih udruga Velike Gorice!

Podijeli