Novosti Sport Događanja

FOTO: Veličanstvena rukometna večer

27.03.2017. / Sportska redakcija

Pobjedom protiv Poreča 33:28 rukometaši Gorice stigli su nadomak Lige za prvaka. Za matematičko ostvarenje tog sna potreban im je još jedan bod u posljednjem susretu protiv Dubrave.

-Oni su bili pod puno većim pritiskom jer mi smo svoje za ovu sezonu napravili tako da je velika nagrada koju ćemo nadam se potvrditi u Dubravi- o subotnjoj pobjedi će jedan od junaka, vratar Tomislav Sladoljev.  

Susret između Gorice i Poreča bio je izravni okršaj za još jedno preostalo mjesto u Ligi za prvaka. Osjetila se ta važnost utakmice i na tribinama koje su bile lijepo popunjenje. Ponovno se moglo čuti ono pravo navijanje i skandiranje koje se na rukometni utakmicama ne pamti već duže vremena.

-Ovo je bio baš gušt igrati. Daj Bože da ovako bude svaku utakmicu jer ovo je divota- rekao nam je Sladoljev dok su s tribina navijači skandirali njegovo ime.

Magistarski rad trenera Pekere

No, igrači trenera Pekere koji je u susretu potpisao svoj magistarski rad to su i zaslužili. Odigrali su fantastičnu utakmicu u kojoj gosti jednostavno nisu mogli  pratiti njihov pakleni ritam. Tek uvodne minute pripale su Prečanima koji su u tim trenucima imali i dva pogotka viška (1:3, 3:5), no bilo je to sve od njih jer tada je rampu protivničkim igračima spustio Tomislav Sladoljev nakon čega je uslijedila rapsodija u igri dečkiju u crnim dresovima.

-Kontrom i polukontrom te odličnom obranom uspjeli smo ih slomiti- o utakmici će trener Hrvoje Pekera.

Bez slabog pojedinca

Nakon 11:10 u 19. minuti Gorica je do odlaska na odmor odjurila na 18:12, riješivši praktički pitanje pobjednika. Pokušali su gosti u nastavku na sve načine zaustaviti goričke napade, no jednostavno bila je to večer u kojoj su Ceković, Bura, Marjanović, Laljek, Krstanović, Matić, Ćavar, Vladušić i Buhiniček ostavili i posljednji atom snage na terenu za pobjedu koja je razgalila sve na tribinama koji su dugotrajnim pljeskom pozdravili sportske junake vikenda koji su to i zaslužili.



PREMIJER LIGA, 17. KOLO
HRK GORICA – RK POREČ 33:28 (18:12)
HRK GORICA: Lončar, Ceković 4, Marjanović 3, Laljek 7, Krstanović 1, Matić 5, Nedić, Božiček, Dijanić, Ćavar 5, Sladoljev 19 obrana, Buhiniček, Vladušić 2, Bura 6, Barišić.
RK POREČ: Krbavčić, Ćosić 4, Mataija 1, Medved, Thoss, Kušan 5, Perić 2, Car 7 obrana, Miličević 4, Gudić 2, Perajica 3, Rađaković 2, Valinčić, Pribetić, Medić 5, Filipović.

Galerija slika

FOTO: Veličanstvena rukometna večer FOTO: Veličanstvena rukometna večer FOTO: Veličanstvena rukometna večer FOTO: Veličanstvena rukometna večer FOTO: Veličanstvena rukometna večer FOTO: Veličanstvena rukometna večer FOTO: Veličanstvena rukometna večer FOTO: Veličanstvena rukometna večer FOTO: Veličanstvena rukometna večer FOTO: Veličanstvena rukometna večer FOTO: Veličanstvena rukometna večer FOTO: Veličanstvena rukometna večer FOTO: Veličanstvena rukometna večer FOTO: Veličanstvena rukometna večer

Podijeli