Novosti Sport Događanja

[FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu!

10.04.2022. / Damir Žbulj

Napokon! Popuštanjem epidemioloških mjera i dolaskom hrvatskog prvaka Zadra lijepo je bilo ponovno vidjeti dobro ispunjenu velikogoričku Gradsku sportsku dvoranu.

U KK Gorica su se dodatno potrudili da animiraju navijače, bilo je tu i besplatnog pića, nastupa Megablasta, predstavljena je i nova maskota Turki, a sve je to bio sjajan dekor za odličnu košarkašku predstavu, koju su u konačnici dobili gosti iz Zadra, koji su opravdali ulogu favorita u posljednjoj četvrtini ovog derbija.



Sjajno su Bikovi odigrali finiš treće dionice, kapetanski je tada svoju momčad predvodio Borna Kapusta, pridodao se i sjajni Mate Kalajžić i Goričani su uhvatili priključak te su došli na samo jedan poen minusa.

Ipak, Zadrani su u posljednjih deset minuta potvrdili svoju kvalitetu, Amerikanac Thompson dominirao je u reketu, Mavra, Junaković i Carter pogodili su neke šuteve s vanjskih pozicija i utakmica je ostala bez neizvjesne završnice.



Međutim, Gorica je još jednom pokazala kako će svima biti nezgodan suparnik, a uz pomoć probuđene košarkaške publike, kojih će u idućim utakmicama, nadamo se, biti još i više, možemo očekivati još lijepih utakmica, ali i slavlja naših košarkaša.



Navijanje je u nekoliko navrata vodio i predsjednik Gorice Duško Radović, a gledatelji su zaista mogli uživati u vrhunskim potezima na obje strane parketa.

Bila je ovo i najbolja pozivnica za srijedu, kad će na istom mjestu gostovati Cibona!

Kapusta je utakmicu završio s 23 poena i sedam asistencija, Kalajžić i Uljarević dodali su po 12 koševa, a dvoznamenkasti učinak imao je i Marko Baković, koji je dodao deset poena.

Carter je predvodio Zadrane s 20 poena i 12 skokova, Thompson je dodao 14 koševa, a reprezentativci Mavra i Junaković također su bili dvocifreni.



Bikovima su podršku pružili i gorički vatrogasci, koji su i prije više od pola stoljeća, upravo iz Zadra, donijeli košarku u naš grad. Među gostima je bio i čelnik Hrvatskog košarkaškog saveza i naša košarkaška legenda Stojko Vranković, a na tribina i naš bivši NBA igrač i reprezentativac Damjan Rudež, koji je u svojim mladim danima nosio dres Gorice.

Galerija slika

[FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu! [FOTO] Košarka se vratila u Veliku Goricu: Bikovi namučili Zadrane, publika uživala u spektaklu!

Podijeli