Novosti Sport Događanja

Europa opet u 'Bakariću': Rukometaši Gorice protiv češkog Sokola počinju svoju avanturu u EHF Europskom kupu

29.10.2022. / Damir Žbulj

Novi međunarodni izazov čeka rukometaše Gorice, večeras od 19 sati u Dvorani Srednjih škola, odnosno popularnom 'Bakariću', gdje će se igrati dvoboj drugog kola EHF Europskog kupa, trećeg po snazi europskog rukometnog natjecanja, iz EHA Lige prvaka i EHF Europske lige.

Gorica je u prvom kolu bila slobodna, a sada u goste stiže Sokol iz Nove Veseli, češka ekipa, koja je sigurno poprilična nepoznanica, ali je bolji izbor protivnika od estonskog Tallinna. Ne zbog same kvalitete, nego zbog logistike i dugog putovanja na sjever Europe.

Protiv estonske momčadi Pölva Serviti Gorica je igrala prije pet godina u svom prvom europskom okršaju, ali nije dobro prošlo, baš kao niti 2020. godine, kad je u dvije utakmice bolja bila rumunjska Potaissa Turda.

Ovogodišnji prolazak u iduću rundu natjecanja bila bi nagrada za sve ono dobro što su u HRK Gorica napravili proteklih sezona.

Nikolić se dokazao kao izvrstan trener, koji jako dobro zna s mladim i talentiranim rukometnim nadama, za što je i nagrađen titulom izbornika hrvatske juniorske selekcije.

Prošli su 'kroz njegove ruke' i Zvonimir Srna i Luka Lovre Klarica, danas uzdanice PPD Zagreba, ali i igrači koji imaju veliki reprezentativni potencijal.

Ove sezone u redovima Gorice ima pet juniorskih reprezentativaca, vratara Mislava Turčića, krilo Roka Malina, pivota Adama Šalića i bekove Jakova Dujića i Mateja Svržnjaka, kao i jednog od najboljih kadeta Hrvatske, Niku Frankovića, koji je stigao na posudbu iz redova hrvatskog prvaka.

Uz iskusne kapetana Hrvoja Cekovića i vratara Tomislava Sladoljeva, uz Filipa Goričanca, Gorica se ponovno prometnula u jednu ozbiljnu i potentnu ekipu, koja je na najboljem put da još jednom izbori svoje mjesto u Ligi za prvaka, među šest najboljih hrvatskih klubova.

Vidjet ćemo u narednih tjedana dana koliko ta momčad može na europskoj sceni, protiv suparnika koji bi treba biti baš po mjeri.

Sladoljev i Ceković bili su i prije pet godina dio 'europske' Gorice pa će njihov liderski doprinos u ovom novom izazovu biti od presudne važnosti.

Ove sezone u hrvatskom prvenstvu Goričani su igrali sjajno sve do posljednjeg nastupa u samoborskim Rudama, gdje su u srijedu zaustavljeni na samo 20 postignutih golova, što je dovelo i do drugog ovosezonskog poraza. Međutim, Nikolićeva momčad je do sada slavila pet puta i još uvijek je u ovoj Ligi A prvi pratitelj vodećem Nexeu.

"Pred nama je novi izazov u kojem se nadamo pobjedi! Naravno, potrebna nam je i podrška s tribina, zato vas očekujemo u što većem broju," poruka je iz kluba prije velikog europskog okršaja, a ulaz u 'Bakarić' je besplatan pa se nada da će tribina biti puna velikogoričkih i turopoljskih ljubitelja rukometa.

 

Podijeli