Novosti Sport Događanja

Ema Jukić osvojila dva zlata u Rijeci, Katja Braica također najbolja: Lucija Kirinić i Vito Hulina srebrni

25.03.2024. / Damir Žbulj

Karate lub Velika Gorica bio je izuzetno aktivan u proteklih nekoliko dana. Njihova ekipa kadeta, juniora i U21 selekcija je nastupila na jakom turniru TAD CUP u Rijeci, koji je okupio 765 natjecatelja iz 97 klubova i sedam država, od Austrije, BiH i Mađarske do Italije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske.

"Zanimljivo kod ovog turnira je bila nagrada organizatora pobjednicima svih muških i ženskih juniorskih kategorija u iznosu od 150 eura te prijenos finala tri najteže juniorske kategorije na Sportskoj televiziji," javio nam je čelnik i trener Goran Živković.

Boje kluba branili su Vito Hulina, Ema Jukić, Lucija Kirinić, Katja Braica, Ema Filković i Matea Kordić, a osvojeno je ukupno osam medalja i deset kategorija, od čega tri zlata, tri srebra i dvije bronce.

"Najuspješnija je bila Ema Jukić osvojivši dva zlata u uzrastima kadetkinja i juniorki, a uz nju je i Katja Braica u uzrastu juniorki također osvojila zlato. Jako nas veseli što su svi koji su se borili imali četiri ili više mečeva te što su daleko došli u svom ždrijebu," dodao je Živković.

Ema je bila zlatna u konkurenciji kadetkinja do 47 kilograma i juniorki do 48 kilograma, dok je Katja bila zlatna kod juniorki do 59 kilograma.

Lucija Kirinić je osvojila srebro kod juniorki do 48 kilograma i u U-21 konkurenciji do 50 kilograma. U finalu je poražen i Vito Hulina, kod kadeta do 47 kilograma. Brončane su bile juniorke Matea Kordić i Ema Filković.

Petar Orešković je bio dio seniorske karate reprezentacije u borbama na velikom međunarodnom turniru u Čačku, zadnji izborni za Europsko seniorsko prvenstvo, koje se održava u svibnju ove godine u Zadru. Nažalost, Petar nije uspio ostvariti neki značajniji rezultat, jer ga u prvom kolu odmah zaustavlja domaći predstavnik u kategoriji do 60 kilograma.

Karate klub Velika Gorica krenuo je i s nastupima u Zagrebačkoj karate ligi, u U-14 dobnoj kategoriji. "Osim najmlađih nastupilo je i nekoliko kadeta i juniora, no pretežno je liga namijenjena mlađim uzrastima kako bi skupljali mečeve i razvijali se. Ukupno smo nastupili s 23 člana, koji su odlično odradili svoje borbe i skupili vrijedne bodove svojim pobjedama," zaključio je Živković.

 

 

Galerija slika

Ema Jukić osvojila dva zlata u Rijeci, Katja Braica također najbolja: Lucija Kirinić i Vito Hulina srebrni Ema Jukić osvojila dva zlata u Rijeci, Katja Braica također najbolja: Lucija Kirinić i Vito Hulina srebrni Ema Jukić osvojila dva zlata u Rijeci, Katja Braica također najbolja: Lucija Kirinić i Vito Hulina srebrni Ema Jukić osvojila dva zlata u Rijeci, Katja Braica također najbolja: Lucija Kirinić i Vito Hulina srebrni Ema Jukić osvojila dva zlata u Rijeci, Katja Braica također najbolja: Lucija Kirinić i Vito Hulina srebrni Ema Jukić osvojila dva zlata u Rijeci, Katja Braica također najbolja: Lucija Kirinić i Vito Hulina srebrni

Podijeli