Novosti Sport Događanja

Dvorneković: Želim da nova sezona bude još bolja od prošle!

18.06.2019. / Damir Žbulj

Matija Dvorneković već sad je stigao do statusa nogometne legende u Velikoj Gorici. 'Domaći dečko' je karijeru počeo još u Radniku, afirmaciju je tražio u Slaven Belupu, okušao se u inozemstvu, od Rusije preko Albanije do Islanda, nekoliko puta se ranije već vraćao u Goricu, no, izgleda kako je u posljednjih godinu i pol dana u svom gradu napokon pronašao svoj mir.

Dao je velik pečat u osvajanju Druge HNL i povijesnom ulasku u prvoligaško društvo i može se slobodno reći kako je prošle sezone među hrvatskom nogometnom elitom igrao možda i najbolji nogomet u karijeri...

Pravi je lider na terenu i izvan njega pa će njegov doprinos i u novoj sezoni biti itekako važan.

"Treba biti realan i krenuti stepenicu po stepenicu. Prvi cilj je što ranije osigurati ostanak u prvoligaškom društvu, kao što je to bilo i prošle sezone, a sve iznad toga bit će samo dodatna nagrada za nas."

"Neće nam biti lako, pogotovo prva dva tjedna kad će treninzi biti intenzivni. Radit ćemo na fizičkoj spremi, a nakon toga na ostalim stvarima. Atmosfera je odlična, želimo to što dulje zadržati, kad krene prvenstvo, kroz početna kola. Raspored samo saznali, nije lagan, ali ionako moramo igrati sa svima po četiri puta," istaknuo je 30-godišnji veznjak, koji može biti od velike koristi na više pozicija u momčadi.

Kostur momčad trenutno je i dalje na okupu...

"Neki igrači su nas napustili, većinom iz obrane i morat ćemo tu napraviti neke radikalne promjene. Priključi nam se Maks Ćelić iz Varaždina i već se na prvim treninzima vidi kako se radi o kvalitetnom igraču, koji će nam pomoći."

Kapetan Igor Čagalj odlučio se za oproštaj...

"Teško će biti nadomjestiti našeg 'dobrog duha' svlačionice i kapetana, u igračkom i u ljudskom smislu."

"Vidjet ćemo što se tiče ostatka promjena, hoće li biti prodaje. Imamo četiri, pet kvalitetnih igrača 'u izlogu' i ovisit će o tome i dolasci. No, sigurno se mora težiti tome da se pojačamo u svim segmentima, od vezne linije, napada i obrane. Sad je to na sportskom direktoru Nikoličiusu i šefu Jakiroviću da odluče o tome," poručio je Dvorneković.

Nindža je zadovoljan kako je odradio proteklu sezonu, no, realno vjeruje kako i on ima prostora za napredak.

"Nemam što skrivati, jako sam zadovoljan s prošlom sezonom, koja je bila jedna od boljih u mojoj karijeri. Sam sebi sam postavio ljestvicu, minimalno to želim zadržati, a nadam se kako ću ju uspjeti podići na još jednu novu razinu. Prošle sezone sam si bio zacrtao nekih 12 golova i asistencija kombinirano i točno sam imao toliko. Iskreno, probat ću to sad dignuti na 15, da nova sezona bude još bolja od prošle. Meni je uvijek draže asistirati, čak me često i kude zbog toga, jer u nekim situacijama kad mogu i puknut prema golu, znam tražiti neko dodavanje i onda moram slušati prodike," dodao je s osmijehom na licu.

PUNO SMO SMIRENIJI


Sportski direktor Mindaugas Nikoličius ima ovih dana puno posla, iako prijelazni rok službeno počinje 1. srpnja.

"Puno smo smireniji, jer znamo što možemo očekivati. Bit će nam ipak puno lakše, jer je prije početka sezone za mnoge to bio prvi doticaj s Prvom ligom. Imali smo neke planove, želje i snove, a sada smo u puno ugodnijoj situaciji. Imamo istu ekipu, nedostaje nam možda 'jedan i pol' igrač. Imamo jezgru za daljnji uspjeh, ali ako želimo barem ponoviti ovaj uspjeh moramo osvježiti momčad, povećati konkurenciju kako bismo bili još konkurentniji."

Gorica je u društvu prvoligaša bila sjajna, međutim, ne kaže se uzalud kako je često teže ponoviti dobar rezultat nego ga prvi puta napraviti.

"Još uvijek imamo puno prostora za napredak i nova sezona će biti i za mene i za sve u klubu prilika da pokažemo kako sve ovo nije bilo slučajno, nego rezultat našeg dobrog rada."

"Ciljamo minimalno četiri nova igrača, koja će biti važna za momčad i koja će se boriti za početnu postavu. Dovest ćemo u klub i nekoliko mladih nogometaša, kako bismo povećali rotaciju. Prijelazni rok još nije počeo, ali moramo računati kako će neki od igrača otići. Moramo imati spremne zamjene!"

CILJAMO MJESTO U TOP 5

Bitka za Europu vodila se do posljednjeg kola, nadamo se kako će slično biti i u narednoj sezoni, uz pozitivniji ishod.

"Ciljeve za novu sezonu ćemo najaviti sredinom srpnja, prije nego krenu utakmice. Znamo da peto mjesto iduće sezone nosi Europu, a mi smo završili peti...

"Mislim kako želimo dokazati svoj status, da je Kahlina i dalje dobar vratar, da su Lovrić ili Marina i dalje dobri nogometaši. Razgovarat ćemo o svemu u klubu i onda ćemo službeno iznijeti svoj cilj. No, moje mišljenje je moramo ciljati poziciju među prvih pet ekipa u Hrvatskoj i da je to realno," istaknuo je Litavac.

Zanimanje je veliko, na meti drugih klubova su Lovrić, Kahlina, Zwolinski, Cherif, Čabraja...

"Ima puno upita, Hrvatska je nogometna zemlja i nije tajna da imamo dobre igrače u momčadi. No, sve ovisi o pravom trenutku, pravom iznosu, pravoj destinaciji i pravoj odluci o odlasku. Postoje tri strane, klub koji prodaje, kupac, ali i igrač. Pitanje je što netko želi i gdje misli da mu je najbolje nastaviti karijeru, gdje mu se najbolje razvijati. Pet naših najvažnijih igrača privlače veliku pozornost i interes. Naravno, ne želimo ih izgubiti sve..."

Plan je dio sredstava od prodaje igrača reinvestirati u klubu...

"Financije su nam u redu, stabilni smo klub i puno više razmišljamo o razvoju kluba. Možemo novac od prodaje reinvestirati, napraviti još veći i ugledniji klub, investirati u infrastrukturu. Cijene su često dosta drugačije od onih koje izlaze u medijima. Realnost je malo drugačija i sve stane trebaju biti zadovoljne," zaključio je Nikoličius.

 

 

Podijeli