Novosti Sport Događanja

Dosadašnji trener Varaždina došao vratiti goričke rukometaše na pravi put: Vjerujem da ćemo radom uspjeti ostvariti sve ciljeve

13.03.2024. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice ponovno imaju novog trenera, nakon Ivana Dragića i Tomislava Mesarova već trećeg ove sezone, u kojoj nije ispunjen osnovni cilj i izboren plasman u Ligu za prvaka. Gorica je završila u Ligi za ostanak, gdje pod vodstvom Mesarova također nije briljirala i može se reći kako je zaista bila potrebna još jedna promjena...

Novo ime je Matej Mišković, koji je u rukometnim krugovima dobro znani stručnjak i koji je u posljednje dvije i pol sezone radio dobar posao u Varaždinu. Radio je prije toga i u Dugom Selu, sredini poznatoj po mladim rukometnim talentima, a bio je i izbornik hrvatske kadetske reprezentacije, kao i u stožeru Silvija Ivandije dok je ovaj bio izbornik naših juniora. 

Mišković je 2021. godine dobio posebno priznanje Hrvatskog rukometnog saveza, nakon osvojene brončane medalje na Mediteranskim igrama za kadete 2019. godine.  

Upoznao se s ekipom, odradio je prvi trening, a prvu utakmicu imat će 23. ožujka u Gradskoj sportskoj dvorani protiv križevačkog KTC-a.

Trenutak je također dobro tempiran, jer trenutno traje reprezentativna pauza i imat će dovoljno vremena da posloži momčad na željeni način: "Da ne vjerujem u ovu ekipu ne bih se upuštao u sve ovo. Vjerujem kako ćemo radom uspjeti ostvariti sve ciljeve koje stavimo pred sebe," kratko i jasno je poručio na predstavljanju 37-godišnji Mišković.

Mesarov je na klupi bio nešto više od pet mjeseci, a nakon dva uzastopna domaća poraza, od Metković-Mehanike i Rudara iz Ruda, u posljednjoj utakmici odveo je Goricu do pobjede kod fenjeraša Ribola Kaštela.

"Prije svega zahvaljujem se Tomi što je uskočio kad nam je bilo teško. Iako mu u tom trenutku zbog obiteljskih razloga nije odgovaralo angažirati se kao trener prve momčadi, Tomo je pristao pomoći klubu i odraditi sezonu do kraja. Kako nam se otvorila mogućnost angažiranja Mateja Miškovića s kojim smo bili u kontaktu za sljedeću sezonu odlučili smo ga odmah angažirati. Tu se zahvaljujemo i Varaždinu koji nam je izašao u susret. Tomo i dalje ostaje s nama i nastavlja prenositi svoje znanje na mlađe generacije," pojasnio je predsjednik HRK Gorica Neven Karas. 

 

 

(Foto: HRS/Jozo Cabraja/kolektiffimages)

Galerija slika

Dosadašnji trener Varaždina došao vratiti goričke rukometaše na pravi put: Vjerujem da ćemo radom uspjeti ostvariti sve ciljeve Dosadašnji trener Varaždina došao vratiti goričke rukometaše na pravi put: Vjerujem da ćemo radom uspjeti ostvariti sve ciljeve

Podijeli