Novosti Sport Događanja

Dora Krsnik i brončane rukometašice ponovno na okupu: 'Šokirat' ćemo vas opet!

13.04.2021. / Damir Žbulj

Naša Velikogoričanka Dora Krsnik i hrvatske rukometne reprezentativke, brončane s posljednjeg Europskog prvenstva, ponovno su na okupu i u Poreču će odigrati jaki pripremni HEP Croatia Cup turnir, na kojem će u srijedu odmjeriti snage s aktualnim svjetskim prvakinjama Nizozemkama, dok će im u petak suparnice biti Brazilke, koje su svjetsku titulu osvojile 2013. godine.

“Jako sam sretna što smo se opet okupile i jako sam sretna što ćemo igrati utakmice, jer me uvijek veseli igrati s ovom ekipom i družiti se s njima. Mislim da će nam biti super," rekla je Dora na okupljanju popularnih 'Kraljica šoka'.

"Ponovno ćemo vas 'šokirati', dobro ili loše vidjet ćemo," našalila se velikogorička rukometašica.

"Sretne smo što ćemo konačno igrati i kao i uvijek dat ćemo sve od sebe i to je ono što možemo obećati. Hoće li to biti za pobjedu ili poraz, vidjet ćemo."

Nažalost, i ovaj put bit će bez svog izbornika Nenada Šoštarića, koji je u karanteni zbog koronavirusa, baš kao i Larissa Kalaus i Paula Posavec.

"Ne znamo puno o Brazilkama, nismo nikad igrale protiv njih, ali jako puno tih cura igra u Europi. Igraju brzi rukomet. Za Nizozemke znamo kakve su, nismo sigurne u kakvom će sastavu doći, ali sam sigurna kako će obje utakmice biti jako dobre i dobro će nam doći da vidimo gdje smo nakon Europskog prvenstva," dodala je Dora.

 

Hrvatsku reprezentaciju će s klupe voditi prva suradnica izbornika Šoštarića, Snježana Petika, a tako je bilo i na posljednjem kontrolnom okupljanju prije mjesec dana.

HEP Croatia Cup u Poreču na rasporedu je od 14. do 16. travnja,

Susreti protiv Nizozemske u srijedu i Brazila u petak, igraju se od 20 sati, uz prijenos na RTL-u. Utakmica Nizozemske i Brazila igra se 15. travnja u 18 sati.

Boje hrvatske ženske rukometne reprezentacije ovom okupljanju, uz Doru Krsnik, brane još i Tea Pijević, Ivana Kapitanović, Lucija Bešen, Andrea Šimara, Kristina Plahinek, Tena Japundža, Nikolina Zadravec, Nataša Miočinović, Katarina Ježić, Ana Debelić, Ćamila Mičijević, Ema Guskić, Marijeta Vidak, Dora Kalaus, Valentina Blažević, Dejana Milosavljević, Stela Posavec i Lea Franušić.

Podijeli