Novosti Sport Događanja

Dino Bošnjak pomeo konkurenciju i na PH u krosu, Noa Tončinić viceprvak Hrvatske!

01.11.2021. / Damir Žbulj

Kao što smo mogli i očekivati, Dino Bošnjak 'pomeo' je konkurenciju i na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u krosu!

Na stazi dugoj deset kilometara, uz zagrebački savski nasip kod stadiona Mladosti, po prohladnom i maglovitom vremenu, Dino je ponovno pokazao svoju klasu te je slavio s vremenom 32:38. Srebrni je bio Lovro Nedeljković iz AK Slavonija-Žito Osijek (32:46), a brončani Dorian Miškulin iz AK Svetice (32:46).

Nastupio je i Bruno Škrinjarić iz Maraton kluba Velika Gorica te je na kraju s vremenom 35:37 osvojio osmu poziciju.

Mirjana Šimek Bilić iz AK Velika Gorica je u konkurenciji seniorki na osam kilometara osvojila petu poziciju s vremenom 33:11 . Prvakinja Hrvatske je Matea Parlov Koštro iz AK Svetice (30:31 ).

Borna Čeran (AK Velika Gorica) je u kategoriji juniora stazu dugu šest kilometara istrčao za 23:36, dok je Nina Vuković (MK Velika Gorica) četvrta juniorka Hrvatske, nakon što je četiri kilometra svladala u vremenu 15:38.

U konkurenciji mlađih juniora Noa Tončinić je osvojio naslov viceprvaka Hrvatske!

Uvjerljiv je bio Nino Jambrešić (AK Dinamo-Zrinjevac), koji je četiri kilometra pretrčao za 12:50, dok je mlada nada AK Velika Gorica s 13.17 zaslužila srebrno odličje. Brončani je bio Antonio Ban iz AK Kvarner Rijeka (13:42 ).

Nastupio je i Marin Gorenjak (AK VG), koji je stazu prošao za 14:27.

Na korak od kadetske medalje na PH ostala je i Hana Tašaković iz AK Velika Gorica, koja je dva kilometra prošla u vremenu 7:14. Brončana je bila Koni Dubravić iz AK Kvarner sa 7:07. Prvakinja je Olja Galić iz zagrebačkog Agrama (6:48 ).

Pia Teskera (AK VG) je u konkurenciji mlađih kadetkinja na stazi dugoj jedan kilometar osvojila deveto mjesto s vremenom 3:31.

Mlađi kadet Ivan Toma Aščić (MK VG) je stazu dugu jedan kilometar prošao u vremenu 3:07, a za broncu mu je nedostajalo samo tri sekunde.

 

Maraton klub Velika Gorica još su predstavljali kadetkinje Tena Petračić i Ema Vuković, koje u utrci na dva kilometra zauzimaju 11. i 17. poziciju. Tara Petračić 19. mjesto i Livia Debelić ulazi u cilj kao 25. kadetkinja, od ukupno njih 30 koje su nastupile. Mlađa juniorka Lucija Sever bila je 14., a Anja Petračić zauzima 18. mjesto na tri kilometra. Kod najmlađih natjecatelja Atletske škole MKVG Bartol Pavelić je u kategoriji limača na 800 m kroz cilj prošao kao 15. trkač, a limačica Glorija Karlović bila je 21. u ukupnom poretku.

 

 

Podijeli