Novosti Sport Događanja

Dinko Jeličić je bivši: Očekivani korak, koji smo možda morali povući i ranije

11.03.2024. / Damir Žbulj

Kao što se i očekivalo, nakon još jedne očajne partije Gorice i teškog poraza od Hajduka, a možda i nekoliko tjedana ranije, Dinko Jeličić više nije trener HNK Gorica.

Poslije sjajnih rezultata u prvom dijelu sezone, veličanstvenih pobjeda nad Dinamom, Hajdukom, Osijekom, izgledalo je kako će se turopoljski prvoligaš boriti i za povijesni plasman u Europu, ali drugi dio natjecanja vratio je klub u realnost. Prošle sezone su nogometaši Gorice pod vodstvom Željka Sopića na senzacionalan način izborio opstanak u najvišem rangu, a ove sezone ekipa ima sreću da je Rudeš već davno otpisan i da se ne treba plašiti ispadanja.

No, pitanje je što Goricu čeka u budućnosti...

U posljednjih 12 utakmica upisano je čak deset poraza i nešto se moralo promijeniti...

Predsjednik Nenad Črnko, sportski direktor Mario Brkljača i sada već bivši trener Jeličić održali su u ponedjeljak sastanak na kojem je dogovorne sporazumni raskid ugovora.

"Nogomet nažalost uvijek piše i lijepe i manje lijepe trenutke u svim našim karijerama. Zahvaljujem se treneru Jeličiću na svemu što je učinio u ovih gotovo sedam mjeseci i ja osobno ću pamtiti sve one lijepe trenutke. Rezultat i mjesto na tablici je uvijek jedino i najvažnije mjerilo uspjeha, a Gorica mora pronaći način kako probuditi momčad i vratiti se na put zacrtanih ambicija koje smo gradili svih ovih godina," navodi se izjava predsjednika Črnka u klupskom priopćenju.

Poruku je imao i sportski direktor Brkljača: "Klub je na prvom mjestu, svjesni smo sportske ambicije koja je pred nas stavljena pred početak prvenstva i ovo je bio očekivan korak, koji smo možda morali povući i ranije, ali u komunikaciji s predsjednikom dali smo sve od sebe da s trenerom Jeličićem pokušamo ispraviti seriju loših rezultata. Već od danas okrećemo novu stranicu, momčad će preuzeti Mujdža i Krnjić u koje imam veliko povjerenje, a vrlo brzo ćemo imenovati i novog trenera."

Poslije iznenadnog odlaska trenera Sopića u Rijeku izgledalo je kako će Jeličić uspješno nastaviti njegovim stopama, no, sada se pokazalo kako Črnko i Brkljača nisu donijeli dobru odluku.

No, možda dio problema leži i u loše organiziranim zimskim pripremama, nedostatkom prave širine u kadru i slabo odrađenom zimskom prijelaznom roku? 

Podijeli